|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
komunikat o niskim poziomie oleju |
Autor |
Wiadomość |
Andrzej191
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6
Kraj/Country: Holland
|
Wysłany: 31-07-2024, 10:13 komunikat o niskim poziomie oleju
|
|
|
Witam,
Takie pytanie. Mam od niedawna Lancera 1,6 SB z 2011r i poprzedni właściciel nie wspominał o zużyciu oleju wiec nie sprawdzałem (błąd, wiem). Coś mnie tknęło i sprawdziłem no i bagnet był suchy. Dolałem ponad 1L i jest pośrodku.
Lampka na desce (ta czerwona) się nie świeciła to tragedii nie ma ale tak się zastanawiam czy te modele mają jakąś informację o niskim poziomie oleju zanim jeszcze coś złego się może stać. Chodzi mi o to okienko gdzie sa wszystkie ostrzeżenia o niezamkniętych drzwiach, pasach itd.
Trochę szukałem ale nic konkretnego nie znalazłem. Wszystko o niskim poziomie oleju dotyczyło systuacji jak już czerwona lampka się zaświeciła.
pozdrawiam
PS. Aha, jeszcze dodam że mój ma już >270k km przelatane wiec ma prawo trochę brać. |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1923 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 31-07-2024, 15:22
|
|
|
Andrzej191 napisał/a: | czy te modele mają jakąś informację o niskim poziomie oleju zanim jeszcze coś złego się może stać |
Nie mają, Pokazuje jak już jest sucho. Czasem mrugnie na szybko pokonywanym zakręcie, ale nawet wtedy już jest poniżej minimum |
|
|
|
 |
Andrzej191
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6
Kraj/Country: Holland
|
Wysłany: 31-07-2024, 15:27
|
|
|
no to średnio, czyli muszę częsciej zagladać pod maskę
dzięki za info |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24297 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 01-08-2024, 07:39
|
|
|
apikus napisał/a: | Czasem mrugnie na szybko pokonywanym zakręcie | jak tak mruga to najczęściej jest już połowa stanu nominalnego |
|
|
|
 |
|
|