Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Odcinka przy 4k/obr na ciecpłym silniku
Autor Wiadomość
Szakuu 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero Sport V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-09-2024, 20:08   Odcinka przy 4k/obr na ciecpłym silniku

Cześć!

Fura 2.0 GDI 5 drzwi

Mam wrażenie że przekopałem caaaałe forum, mam niestety wciąż problem z autem.
Błąd nie wyświetla sie na obd czy tam check engine a na rozgrzanym silniku (jak to fachowo piszą w dokumentacji) silnk odcina dopływ paliwa. Jeżeli odpale go na zimnym i przegazuje przy 4k troszke jakby chciał się dławić ale płynnie przechodzi do 6k (na postoju) a i można zajechać do Bieszczad oczywiscie jeżeli się go nie zgasi.
Problem jest na tyle uciązliwy że chciałem mieć teraz fure na zime a bez waszej pomocy nie pojeżdżę 🥺.
Było troche rudej, wymieniłem pompe wysokiego cisnienia, pompe w baku, przeczyscilem przewody miedzy bakiem a PWC bo był problem ogolnie czesto opisywany na forum z rudzielcem. Znalazłem też na forum że problem leżał w cewkach zapłonowych, wymienione i brak poprawy. (wymienił też pół silnika wiec trudno powiedzieć czy to była tylko jedna przyczyna ;) )
Na moją logike jeżeli nie ma błedu to coś co się rozgrzeje, podaje zły odczyt na ciepłym i idzie do lamusa.
Nie wiem czy zacząć od sond lambda czy możę od jakichś czujników w silniku.
Czy może jednak zacząć od sprawdzenia wtrysków bo w dokumentacji coś było ale w wyświeltanym błedem jako check engine i obd.
Bardzo proszę o pomoc :oops:

Pozdrawiam
Sq

Odpowiedz do tematu