|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Syczenie podczas przyspieszania po wymianie turbosprężarki |
Autor |
Wiadomość |
pekar1
Forumowicz pekar
Auto: Pajero 2.8 td long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Sty 2009 Posty: 135 Skąd: Biała Rawska
|
Wysłany: 05-09-2024, 21:30 Syczenie podczas przyspieszania po wymianie turbosprężarki
|
|
|
Wymieniłem niedawno w moim Pajero II 2.8 td turbosprężarkę na nową ponieważ stara była nieregenerowana - uszkodzona, zużyta część tzw. zimna.
Więc zakupiłem nową.
Zauważyłem jednak, że teraz przy przyspieszaniu powyżej 2500, przy dodawaniu gazu pojawia się syczenie. Turbina też lekko gwiżdże. Po ustabilizowaniu prędkości do pożądanej i zaprzestaniu dodawania gazu, przyspieszania syczenie w zasadzie ustaje. Syczy więc przy przyspieszaniu podczas obciążenia.
Czy takie objawy ( syczenie przy przyspieszaniu ) są normalne przy nowej turbinie ? |
_________________ Bądż szczęśliwy i daj szczęscie innym |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24264 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 06-09-2024, 07:52
|
|
|
A może zawór upustowy? Zrzuca nadmiar ciśnienia... |
|
|
|
 |
Lotnik1414
Forumowicz
Auto: Pajero II long 2.8 superselect
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Lis 2018 Posty: 204 Skąd: Strzebiń / Gdańsk
|
Wysłany: 17-09-2024, 05:16
|
|
|
Układ dolotowy szczelny? Może gdzieś masz nieszczelność np. Na intercoolerze lub rurach. Masz snorkel? Wiem że głupie ale odwrócenie wlotu do tyłu powoduje słyszalny w kabinie świst powietrza przy dodawaniu gazu. |
|
|
|
 |
To masz
Forumowicz
Auto: Outlander III 2012 2.2DID AT
Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Wrz 2022 Posty: 541 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-09-2024, 14:48
|
|
|
Podjedź do warsztatu na zadymienie układu dolotowego. Plus będzie taki, że oprócz nieszczelności powodującej syczenie znajdą jeszcze ze dwie których nie słychać |
|
|
|
 |
|
|