|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Korek wlewu oleju |
Autor |
Wiadomość |
Yos
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-02-2025, 07:25 Korek wlewu oleju
|
|
|
Witam wszystkich. Mam problem, zgubiłem gdzieś korek wlewu oleju w moim Pajero long III 2000 rok 3.5 GDI, nie mogę nigdzie zlokalizować takiego korka. Te co znajduję mimo opisu są inne, jeden już taki zamówiłem ale nie pasuje. W silniku mam otwór gwintowany natomiast korki które znajduję mają blaszkę zabezpieczającą zamiast gwintu. Czy ktoś z was wie gdzie można dostać prawidłowy korek? Może jakiś zamiennik z innego modelu? |
|
|
|
 |
edmunek
Forumowicz
Auto: Shogun 4
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 25-02-2025, 09:50
|
|
|
Nie będzie to ten?
https://www.amayama.com/e...ubishi/md170389
tylko sprawdź bo ja nie znam kodu na Twój konkretny egzemplarz
na start wybrałem V65W MNHCL6 GLX(NSS4),5FM/T LHD
manual, kierownica po lewej, silnik 3.5, korek do silników od 2000 do 2003. |
|
|
 |
Yos
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-02-2025, 14:21
|
|
|
Z rysunku wnioskuję, że to taki sam typ jak już dostałem z blaszką od spodu zamiast gwintu zewnętrznego, trochę poszperałem i zamówiłem dwa w ciemno, dzisiaj mają przyjść do paczkomatu. Jak będzie któryś pasował to dam tutaj znać. Jak nie to pozostanie pomierzenie gwintu i dopasowanie czegoś po wymiarach lub dorobienie na warsztacie. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 820 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20962 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 25-02-2025, 14:48
|
|
|
Nowy numer jak na fotkach lub poprzedni to MD170389.
Oba są zamienne.
 |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Yos
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-02-2025, 07:29
|
|
|
Dziękuje wszystkim za pomoc, jeden korek który wczoraj przyszedł pasował idealnie, znalazłem gdzieś na ebay opis produktu z porównaniem numerów katalogowych różnych producentów. Tak doszedłem, że korek od Vitary jest prawdopodobnie taki sam jak w Pajero.
Poniżej zdjęcie z allegro z numerem.
Tutaj screen z numerami producentów, ze względu na kiepską dostępność może jeszcze komuś się przyda.
 |
|
|
|
|
 |
|
|