Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana sprzęgła O1 2,0 jak zdjąć skrzynię?
Autor Wiadomość
sylwek108 
Nowy Forumowicz

Auto: miitsubishi outlander 2,0 lpg
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-02-2025, 07:05   Wymiana sprzęgła O1 2,0 jak zdjąć skrzynię?

size=9][ Dodano: 02-02-2025, 16:38 ][/size]
Bartek napisał/a:
GrzechuB, oczywiście robiłeś to osobiście w o1 turbo?

Po wyjęciu transferu, faktycznie idzie już z górki.

Witam, wymieniam sprzęgło w Outlander 1 2,0 bez Turbo. Pytanie dotyczy właśnie transferu, czy trzeba zrzucać belkę żeby móc dostać się do niego by odkręcić skrzynię, czy trzeba przy tym zdjąć półoś, tę od strony transferu,która prawdopodobnie blokowała by transfer przy jego ściąganiu? Ta od strony skrzyni jest już zdjęta. Na razie z części niczego nie zamawiam dopiero po oględzinach ale co do kompletu sprzęgła to pewnie Aisin lub sama tarcza kelvarowa tylko nie wiem czy warto bo outek1 bez Turbo.Pewnie dojdzie uszczelniacz wału, tuleje od tylnego dyfra, bo są bardzo wybite. Pytanie drugie jak wyjąć czujnik ABS'u z przedniego zawieszenia. Śruba wykręcona ale korpus czujnika chociaż zalany wd-40 ani drgnie? Jak się urwie to jaki zamówić? Osłony tarcz hamulcowych też do wymiany, może i koronki od ABS Pozdrawiam z zimowego ,, garażu,,
Edit
Już wiem że czujnik trzeba rozwiercić 😆
Kolejny dzień, belka zrzucona. W zasadzie wszystko trzeba zdjąć tzn wahacze, wydech, maglownicę i końcówki drążków no i oczywiście sanki, przyznam się że sporo tego a na pewno dojdzie wymiana czujników ABS i osłony tarcz hamulcowych, nie wiem jeszcze czy zlewać płyny ustrojowe że skrzyni ale jutro się dowiem :doubt:
- dzisiaj szukałem firm w okolicy która zajmuje się okładzinami kevlarowymi i... niestety opinie użytkowników co do jakości ich wykonania mnie powaliły, nie dość że nity dosyć szybko ulegały ścięciu to jeszcze brak elementarnego honoru wykonawców doprowadziły mnie do samych okładzin ale... ,,Nie o taką Polskę walczyłem,,
Samych zestawów też jak kot napłakał o samych tarczach trzeba zapomnieć, braki w magazynach jak za głębokiego PRL-U
Po całym dniu poszukiwań wybór padł na kpl Exedy wraz z uszczelniaczem wału coś koło 1,1k więc spoko.
-sobota, doszedł rozrusznik który był w stanie przed agonalnym, łatwo się go wyciąga kiedy nie ma skrzyni

Odpowiedz do tematu