Pomocy nie odpala |
Autor |
Wiadomość |
Kaktus82
Nowy Forumowicz świerzak
Auto: Grandis 2.0DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-10-2023, 00:42 Pomocy nie odpala
|
|
|
Witam mam problem wracajac z trasy moim 2.0DiD i wjezdzajac w zakręt auto zgasło jak by sie ułatwiło na luzie zjechalem na pobocze i chcialem odpalic ponownie ale bez rezultatu jak by paliwo odcielo ale w baku sporo.Auto wróciło na lawecie.Mial ktos juz taki problem albo pomysł co moze byc przyczyną.Bede wdzieczny za pomoc.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mohinder
Forumowicz
Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sty 2013 Posty: 444 Skąd: Limerick
|
Wysłany: 01-10-2023, 07:14
|
|
|
Miałem coś podobnego kiedyś w mim starym dieselu. Zapowietrzył się. Juz nawet nie pamiętam co było przyczyną ale dostało się w układ paliwowy powietrze i koniec. Może tutaj coś podobnego?
PS. Staraj się używać znaków interpunkcyjnych, bo ciężko się to czyta co napisałeś. |
|
|
|
 |
Kaktus82
Nowy Forumowicz świerzak
Auto: Grandis 2.0DiD
|
Wysłany: 21-02-2025, 17:43
|
|
|
Hej 6 Miesięcy temu miałem problem z odpalaniem u mechanika wymieniono pompę paliwowa ,tandem pompę,filtr paliwa i wyczyszczono bak.Od naprawy był spokój do teraz pewnego dnia auto jechało normalnie ale gdy chciałem wrócić nie odpaliło.Tak jak by paliwo nie dochodziło odpaliłem na plaka i jak chodził to było ok nie przerywał ani nic .Po paru godzinach jak wystygł poszedłem odpalić i znów było to samo jak by paliwo się cofało i ciśnienia nie było albo się zapowietzył.Oddalem do mechanika i prawie 2 tygodnie trzyma .wymieniał gumki i uszczelkę zaworową twierdząc że tam ucieka powietrze.Ale nie wyszło mu i teraz sam stwierdził że są w czarnej d i szukają dalej.Ma ktoś jakieś pomysły? Pozdrawiam |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 121 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11026 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 21-02-2025, 20:44
|
|
|
Może przepustnica stanęła w pozycji zamkniętej, i silnik nie dostaje powietrza? |
|
 |
|