|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero IV 3,2 DID schemat elektryczny EGR |
Autor |
Wiadomość |
toshimin
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-03-2025, 16:33 Pajero IV 3,2 DID schemat elektryczny EGR
|
|
|
Witam;)
Czy ktoś jest w posiadaniu schematu elektrycznego do EGR`a?
Wywala mi ciągle błąd P2413. Egr wyjąłem sprawdziłem i silnik jak i potencjometr działają poprawnie, a komputer nim nie steruje. Po zmierzeniu wtyczki wygląda na to że nie dostaje + na silnik. Może ktoś już się spotkał z taką usterką? |
|
|
|
 |
edmunek
Forumowicz
Auto: Shogun 4
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 03-03-2025, 16:37
|
|
|
sprawdziłeś ruską stronę z manualem serwisowym?
Nie zdarzyło mi się jeszcze żeby tam czegoś nie było |
|
 |
toshimin
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-03-2025, 08:52
|
|
|
edmunek napisał/a: | sprawdziłeś ruską stronę z manualem serwisowym?
Nie zdarzyło mi się jeszcze żeby tam czegoś nie było |
Hej;)
Jestem nowym użytkownikiem Pajero jak i forum;) gdzie znajdę link? |
|
|
|
 |
edmunek
Forumowicz
Auto: Shogun 4
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 05-03-2025, 16:33
|
|
|
wiesz że pierwszy link na google to odnośnik do forum (Australijskie ale wciąż) i gość tam po prostu napisał że "oto link do instrukcji serwisowej, klikacie menu po lewej i są instrukcje i diagramy oraz rysunki techniczne".
Wybacz złośliwość ale kilka dni temu akurat oglądałem filmik na youtubie pewnego gościa, który fajnie wytłumaczył jak to w dzisiejszych czasach, możesz komuś dac obrazek starego radia i podac informację że to radio nie działa.
I na podstawie tylko tego zdjęcia, nawet nie mając pojęcia kto jest producentem tego radia ani co to za model, możesz odnaleźć informacje kiedy radio było produkowane, jakie są potrzebne części i kilka minut później znajdziesz filmik jak to wymienić.
Ale problem jest, że w dzisiejszych czasach nikomu nie chce się szukać.
Nic a nic.
Ode mnie nawet dostałeś informację że instrukcja jest pod rosyjską domeną.
Ba! Ty masz Pajero. Nawet pod taką samą nazwą pod jaką jest dostępna instrukcja (np. mój model, nie nazywa się Pajero mimo że jest Pajero).
A najlepsze, że korzystając z google wpisałem
"instrukcja serisowa pajero v98"
i niesamowite.. drugi link to akurat link do strony która kończy się .ru
czyżby rosyjska domena o której wspominałem wczoraj?
Jeszcze raz.. wybacz złośliwość. niestety od ponad dwudziestu lat siedze w IT a dzisiaj osobniki w przedziale wieku od 18 do 35 lat wnerwiają mnie swoją nieporadnością. |
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24307 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 06-03-2025, 08:00
|
|
|
edmunek napisał/a: | osobniki w przedziale wieku od 18 do 35 lat wnerwiają mnie swoją nieporadnością |
zaczyna się już dużo wcześniej... to dzieciocentryzm, chcemy aby było im lepiej a wyrastają fajtłapy |
|
|
|
 |
toshimin
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-03-2025, 08:10
|
|
|
edmunek napisał/a: | wiesz że pierwszy link na google to odnośnik do forum (Australijskie ale wciąż) i gość tam po prostu napisał że "oto link do instrukcji serwisowej, klikacie menu po lewej i są instrukcje i diagramy oraz rysunki techniczne".
Wybacz złośliwość ale kilka dni temu akurat oglądałem filmik na youtubie pewnego gościa, który fajnie wytłumaczył jak to w dzisiejszych czasach, możesz komuś dac obrazek starego radia i podac informację że to radio nie działa.
I na podstawie tylko tego zdjęcia, nawet nie mając pojęcia kto jest producentem tego radia ani co to za model, możesz odnaleźć informacje kiedy radio było produkowane, jakie są potrzebne części i kilka minut później znajdziesz filmik jak to wymienić.
Ale problem jest, że w dzisiejszych czasach nikomu nie chce się szukać.
Nic a nic.
Ode mnie nawet dostałeś informację że instrukcja jest pod rosyjską domeną.
Ba! Ty masz Pajero. Nawet pod taką samą nazwą pod jaką jest dostępna instrukcja (np. mój model, nie nazywa się Pajero mimo że jest Pajero).
A najlepsze, że korzystając z google wpisałem
"instrukcja serisowa pajero v98"
i niesamowite.. drugi link to akurat link do strony która kończy się .ru
czyżby rosyjska domena o której wspominałem wczoraj?
Jeszcze raz.. wybacz złośliwość. niestety od ponad dwudziestu lat siedze w IT a dzisiaj osobniki w przedziale wieku od 18 do 35 lat wnerwiają mnie swoją nieporadnością. |
Hej;)
Dzięki wielkie za pomoc!
U mnie dopiero na drugiej stronie wyszukiwania był ten wynik.
Dla potomnych wrzucam link który udało mi się znaleźć dzięki Twojej pomocy;)
http://mmc-manuals.ru/man...09/index_M1.htm
oraz schemat do EGR`a
https://zapodaj.net/plik-oMbyY4sdJm |
|
|
|
 |
|
|