|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lokalizacja czujnika temperatury silnika, gaśnie w trakcie s |
Autor |
Wiadomość |
Szmekot
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-04-2025, 09:51 Lokalizacja czujnika temperatury silnika, gaśnie w trakcie s
|
|
|
Koledzy gdzie znajduję się czujnik temperatury silnika w 2.0 benzyna, Outlander 3 2017r.
Opisze problem, drugi raz zdarzyła się sytuacja że silnik zgasł na światłach w mieście, kilka razy. Gdy zgasł raz czy drugi, normalnie odpaliłem i jazda, ale za którymś razem nie mogłem uruchomić silnika, cisza nic zero reakcji, pojawił się komunikat o wysokiej temperaturze silnika, oczywiście odłączyło kontrolę trakcji itd. poczekałem chwilę i znów odpalił. Po dojechaniu do kolejnych świateł to samo , odpaliłem i jak ręką odjął, błędy znikły, wszystko działa, kontrola trakcji. Zgasł może z 5 razy i później jak ręką odjął.
Może czujnik temperatury fiksuje i coś odłącza żeby nie można było uruchomić silnika i tak pomyślałem że wymienię czujnik.
Co Wy na to? |
|
|
|
 |
waran73
Forumowicz
Auto: m.space runner 93r. 1.8b
Pomógł: 8 razy Dołączył: 06 Mar 2010 Posty: 188 Skąd: przemysl
|
Wysłany: 05-04-2025, 10:08
|
|
|
Witam..czujnik płynu chłodzącego ( numer oryginału-1308A012) znajduje się obok obudowy termostatu. Po wpisaniu numeru w wyszukiwarce pomiędzy innymi będzie rysunek gdzie on jest. |
|
|
|
 |
To masz
Forumowicz
Auto: Outlander III 2012 2.2DID AT
Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Wrz 2022 Posty: 555 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-04-2025, 14:55
|
|
|
Sprawdź aplikacją jaka jest temperatura cieczy, gdy pojawią się komunikat. Może czujnik jest sprawy... |
|
|
|
 |
|
|