Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:15 |
Powitania nowych Outlanderowców |
Autor |
Wiadomość |
topcan
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 2004 4WD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-09-2008, 19:33 powitanie
|
|
|
Witam zwoleników Misków
Własnie stałem sie posiadaczem Outlanderka 2.0 2004 r
Sprowadziłem go z niemiec i juz wiele fajnych informacji dopomogło mi
pozdrawiam
a może ktoś ma w formie elektonicznej Instrukcje po polsku |
|
|
|
 |
mati2 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 17-09-2008, 00:12
|
|
|
topcan napisał/a: | Witam zwoleników Misków | Witamy
Jak widzisz użytkowników jest sporo. Część jeździ I a część II.
W razie pytań - wal śmiało. Na pewno Ci ktoś pomoże, bo rzadko się zdarza by nikt nie znał odpowiedzi mati2 napisał/a: | Witamy witamy...istrukcja jest podwieszona w tym dziale | Niestety się mylisz kolego. Linki dotyczą instrukcji Outka II z 2007r, a kolega topcan kupił I z 2004r. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
topcan
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 2004 4WD
|
Wysłany: 17-09-2008, 10:47
|
|
|
Mam jeszcze małe pytanko
czy wie ktos jak jest u nas z gwarancją
zakupiłem autko od niemiaszka który kupił je w zeszłym roku z serwisu i została mu przedłżona gwarancja o 2 lata czy ktoś może się orientuje czy jest ona ważna również w Polsce
pozdrawiam |
|
|
|
 |
pimelodus [Usunięty]
|
Wysłany: 23-09-2008, 00:43
|
|
|
WITAM niestety nie jest to układ wiążący tam niemiaszek zapłacił,lub wymieniał wszystko w Miśku przez serwis nawet skarpetki.MMC przyjmuje gwarancje fabryczną 3 lata/ale ta przedłużona może obowiązuje za Odrą.NIESTETY NIE MA centralnego rejestru serwisowego. |
|
|
|
 |
GrzesiekJozefow
Forumowicz
Auto: Outlander 2008r. 3.0 V6 XLS
|
Wysłany: 18-12-2008, 18:06 Powitanie i pytania
|
|
|
Witam Wszystkich serdecznie.
Od dnia dzisiejszego jestem szczęśliwym (mam nadzieję ) posiadaczem dokładnie tego Outlandera: http://www.gwarantowaneau...=1,5,3,0&id=288 i w związku z tym mam kilka pytań.
1. Czy istnieje możliwość wgrania polskich map do fabrycznej nawigacji (gdzie i za ile)?
2. Czy jest możliwość przestawienia wyświetleń komputera pokładowego z jednostek amerykańskich na europejskie (gdzie i za ile)?
3. Czy ktoś z Was mógłby użyczyć mi polską instrukcję obsługi do skserowania?
4. Czy ktoś mógłby polecić mi firmę w Warszawie która w sposób profesjonalny i bezawaryjny mogłaby zamontować mi czujniki parkowania (gdzie i za ile)?
5. Jaki rodzaj mil (morskie, lądowe...) jest używany do wskazań prędkości i przejechanej odległości?
Pozdrawiam serdecznie.
Grzesiek |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-12-2008, 19:25
|
|
|
GrzesiekJozefow, witamy Cię równie serdecznie
Co do Twoich pytań:
1. Z pytania wnioskuję, że nie kupiłeś Outka w kraju, podejrzewam, że można to zrobić w ASO, ale pewny nie jestem, bo jeżeli masz wersję zza oceanu to może być problem. Inną sprawą jest kwestia ceny - niestety nie mam pojęcia, ale podejrzewam, że tanio nie będzie (instrukcja obsługi po polsku w ASO kosztuje 1000 PLN)
2. To chyba da się zrobić w menu zegara. Zaciąg ręczny i po kilkukrotnym naciśnięciu przycisku "INFO" pojawi się na wyświetlaczu "setup" (z tego co pamiętam). Poszukaj, może znajdziesz. Niestety nie miałem okazji nawet siedzieć w wersji amerykańskiej i porównać czy "MENU" jest takie samo.
3. Instrukcja jest gdzieś na forum. Później poszukam i jak znajdę to wkleję link.
4. Tu pomoże Ci ktoś inny, z racji mego miejsca zamieszkania
5. Tylko lądowe. Mila morska to 1,851 km, a mila lądowa to 1,609 km
Pozdrawiam
[ Dodano: 18-12-2008, 19:28 ]
P.S. Teraz zauważyłem, że sam znalazłeś temat z instrukcją
Nie prościej ściągnąć i wydrukować, niż pożyczać? |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-12-2008, 09:44
|
|
|
GrzesiekJozefow napisał/a: | 4. Czy ktoś mógłby polecić mi firmę w Warszawie która w sposób profesjonalny i bezawaryjny mogłaby zamontować mi czujniki parkowania (gdzie i za ile)?
|
Jacek Dymka (wspolpracuja z Mitcarem)
mobile +48 601204130
e-mail semar@plusnet.pl
powolac sie na pana Eugeniusza |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
GrzesiekJozefow
Forumowicz
Auto: Outlander 2008r. 3.0 V6 XLS
|
Wysłany: 21-12-2008, 08:21
|
|
|
Hiszpan napisał/a: | Co do Twoich pytań:
1. Z pytania wnioskuję, że nie kupiłeś Outka w kraju, podejrzewam, że można to zrobić w ASO, ale pewny nie jestem, bo jeżeli masz wersję zza oceanu to może być problem. Inną sprawą jest kwestia ceny - niestety nie mam pojęcia, ale podejrzewam, że tanio nie będzie (instrukcja obsługi po polsku w ASO kosztuje 1000 PLN) |
Auto kupiłem w Warszawie, a było ściągnięte ze Stanów. Dzwoniłem po wszystkich warszawskich dilerach Mitsubishi i w każdym odpowiedziano mi, że kupno map europejskich jest nie możliwe. Swoją drogą to bardzo "ciekawa" polityka firmy. Co by było gdybym np. kupił Outlandera w polskim salonie z europejskimi mapami i chciałbym kupić mapy amerkańskie aby odbyć podróż po Stanach Do każdej normalnej nawigacji można dokupić mapy każdego regionu jakiego się tylko chce. Będę w tej sprawie dzwonił jeszcze bezpośrednio do importera.
Hiszpan napisał/a: | 2. To chyba da się zrobić w menu zegara. Zaciąg ręczny i po kilkukrotnym naciśnięciu przycisku "INFO" pojawi się na wyświetlaczu "setup" (z tego co pamiętam). Poszukaj, może znajdziesz. Niestety nie miałem okazji nawet siedzieć w wersji amerykańskiej i porównać czy "MENU" jest takie samo. |
Dzięki znalałem opis tej procedury w instrukcji obsługi.
Hiszpan napisał/a: | 3. Instrukcja jest gdzieś na forum. Później poszukam i jak znajdę to wkleję link.
4. Tu pomoże Ci ktoś inny, z racji mego miejsca zamieszkania
5. Tylko lądowe. Mila morska to 1,851 km, a mila lądowa to 1,609 km |
Dzięki za pozstałe odpowiedzi.
[ Dodano: 21-12-2008, 08:22 ]
Gene napisał/a: | GrzesiekJozefow napisał/a: | 4. Czy ktoś mógłby polecić mi firmę w Warszawie która w sposób profesjonalny i bezawaryjny mogłaby zamontować mi czujniki parkowania (gdzie i za ile)?
|
Jacek Dymka (wspolpracuja z Mitcarem)
mobile +48 601204130
e-mail semar@plusnet.pl
powolac sie na pana Eugeniusza |
Dzięki za namiary. |
|
|
|
 |
ja
Nowy Forumowicz
Auto: sgv didis i c crosser
|
Wysłany: 23-12-2008, 17:46
|
|
|
witam,
jesli sie nie myle tutaj jest miejsce na przywitanie a wiec witam wszystkich forumowiczow i zapytotywuje czy przyjmiecie na forum własciciela (od 30.12.08) c crossera 2,2 ex
[ Dodano: 23-12-2008, 17:48 ]
zapytowywuje oczywiscie...to trema |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-12-2008, 18:04
|
|
|
Witam,
ja na pewno się nie obrażę, a jak reszta to nie wiem
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 23-12-2008, 18:35
|
|
|
ja napisał/a: | c crossera 2,2 |
Witamy, witamy...
Ja się tylko pytam, czemu nie Outlander tylko jakaś francuska podróba?! |
|
 |
ja
Nowy Forumowicz
Auto: sgv didis i c crosser
|
Wysłany: 23-12-2008, 18:51
|
|
|
mam wejscia w kraju kwitnącej wisni i po sprawdzeniu okazało sie że jest składany jak outlaner przy uzyciu takich samych narzędzi (klucz francuski też był uzywany) to po co przepłacac
[ Dodano: 23-12-2008, 18:52 ]
outlander...jeszcze trema |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 23-12-2008, 19:36
|
|
|
KowaliK napisał/a: | Ja się tylko pytam, czemu nie Outlander tylko jakaś francuska podróba? | Były reklamy, że do końca roku C-Crosser do 40 tys. taniej.
ja, jak to wyszło w praktyce? |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-12-2008, 19:53
|
|
|
ja, witamy
Jest paru właścicieli Outka II-ki z silnikiem 2.2 więc można będzie porównać
Pomocy w kwestii serwisowej (oby nie była potrzebna) pewno nie otrzymasz, bo Twoje ASO to trochę inna bajka
A i numery części pewno będą inne
Sam środek niewiele się różni, więc gdybyś miał pytania - wal śmiało - może akurat podpowiedzi okażą się trafne
Co do tremy - nie masz co się tremować. Jest na forum paru użytkowników "obcych" marek. I jakoś wcale nie są wytykani palcami |
 |
|
|
|
 |
|