|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
OT3 2,0 150KM Ściąga na prawą stronę |
Autor |
Wiadomość |
Kamsyyo
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2,5 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-06-2025, 18:30 OT3 2,0 150KM Ściąga na prawą stronę
|
|
|
Mam problem z Outlanderem z 2013 roku 2,0 benzyna.
Auto ciągle ściąga na prawo, zbieżność ustawiona, koła sprawdzone i zmienione przód/tył, a dalej jest to samo.
Gdzie można dalej szukać przyczyny, bo widziałem na jednej grupie że kilka osób miało to samo z outlanderem 3, na forum nawet posty, że nowe z salonu ściagały.
Czy one miały jakąś wadę fabryczną, czy coś takiego? |
|
|
|
 |
mohinder
Forumowicz
Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sty 2013 Posty: 445 Skąd: Limerick
|
Wysłany: 10-06-2025, 00:44
|
|
|
Hejka. Trochę walczyłem ze zbieżnością. Na początek proponuję sprawdzić wahacze z tyłu a dokładniej śruby do regulacji zbieżności z tyłu. Zakładam że są tak skorodowane, że nie do ruszenia. Wymień oba włącznie ze śrubami i jedź do dobrego punktu. Zaznacz, że wymieniłeś wahacze i śruby regulacyjne i mają ustawić wszystkie cztery koła. |
|
|
|
 |
To masz
Forumowicz
Auto: Outlander III 2012 2.2DID AT
Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Wrz 2022 Posty: 553 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-06-2025, 11:57
|
|
|
Jeśli kierunkowe opony były zmieniane przód- tył, to obie mogą być niewłaściwie zużyte i przekładanie nie przyniesie efektu. Musiałbyś pożyczyć inny, najlepiej w miarę nowy komplet i wtedy sprawdzić czy jest poprawa.
W poprzednim aucie zmieniałem przód- tył i bez poprawy ściągało w prawo. Zmieniłem po skosie wbrew kierunkowi obrotu opon i auto zaczęło ścigać w drugim kierunku czyli ostatecznie winne było opony. |
|
|
|
 |
honda2
Forumowicz
Auto: PHEV 2,0
|
Wysłany: 10-06-2025, 12:37
|
|
|
Mam tak samo, byłem na ustawieniu zbieżności ale wyszło, że jest dobrze. Fakt, że kupiłem używane opony i może to przez to. Chociaż w jakejś dyskusji ktoś mówił, że tak jest zrobione jak zaśniesz za kierownicą to żeby samochód zjechał z jezdni na pobocze, a nie na sąsiedni pas |
|
|
|
 |
|
|