Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Instalacja LPG OIII PHEV 2.4
Autor Wiadomość
poczta251 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander phev 2020
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-06-2025, 18:17   Instalacja LPG OIII PHEV 2.4

Witam, czy ktoś może zakładał instalację LPG w OIII PHEV 2020r. z silnikiem 2.4. W autach z silnikem 2.0 temat jest ogarnięty bo przenosi się tłumik końcowy na lewą stronę i w to miejsce wchodzi elegancko zbiornik walec 55l. Tutaj jest pod spodem przy zderzaku na środku zamontowany filtr węglowy paliwa i nie da się zamontować walca bo przeszkadza ten cholerny filtr. Czy można by go wywalić, rurki zaślepić, ale on ma czujniki i pewnie będą się pojawiać błędy. Można go ewentualnie gdzieś przenieść ? Może jest osoba która temat rozpracowała i się podzieli rozwiązaniem. Myślę że temat jest warty uwagi, proszę o dyskusję, z góry dziękuję za wszelkie uwagi i podpowiedzi.

ronin00 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III
Wysłany: 14-06-2025, 21:39   

Małe sprostowanie ,posiadam O III 2.0 z Lpg, założony zbiornik toroidalny 56 l i nie" przenosiłem " żadnego tłumika . Pozdrawiam

Terenowkapl 
Nowy Forumowicz
2.4 phev

Auto: Outlander III 2.4 PHEv
Wysłany: 20-06-2025, 15:18   Re: Instalacja LPG OIII PHEV 2.4

Mam założoną instalację LPG w OIII PHEV 2020r. z silnikiem 2.4. Temat jest ogarnięty bo przenosi się tłumik końcowy na lewo.
Co do filtra oparów został również przeniesiony.
Zbiornik lpg 40L realnie wchodzi 33L co starcza na od 300 do 420km drogi.
Instalacje zakładałem przy przebiegu 215tys km obecnie jest po dwóch przeglądach i bezawaryjnie zrobione 240tys.
Przy dzisiejszej cenie LPG 2.5zl koszt przejechania 100km od 15zl do 22,5 zł za 100km. Wychodzi taniej niż na prądzie gdzie ładując z gniazdka domowego 1zl za kw a zużycie 25kw na 100.
Ładowarka na orlenie 2,65 za kv to już taniej na benzynie wychodzi.
Najważniejsze koszt instalacji listopad 2024 - 3900zl z przełożeniem tłumika i filtra. Zbiornik walec instalacja Alexa wtryski baracuda
Miast Dąbrowa Górnicza dzielnica Leknice

Perchik 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander phev
Wysłany: 22-06-2025, 12:48   

ronin00 napisał/a:
Małe sprostowanie ,posiadam O III 2.0 z Lpg, założony zbiornik toroidalny 56 l i nie" przenosiłem " żadnego tłumika . Pozdrawiam

Może masz zdjęcie jak to wygląda?

Odpowiedz do tematu