|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Skrzynia półautomat |
Autor |
Wiadomość |
MarcinZw
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt CZ3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-06-2025, 17:36 Skrzynia półautomat
|
|
|
Witam. Proszę o pomoc w znalezieniu warsztatu gdzieś w Polsce który naprawi półautomatyczną skrzynie biegów w moim Mitsubishi Colt w Poznaniu i okolicach nikt się nie chce podjąć naprawy na portalach aukcyjnych nie mogę takiej skrzyni znaleźć. Doczytałem że smarty miały ta sama skrzynie jednak nie wiem jaki tam miały symbol. Chyba że ktoś z Was ma taką skrzynie na sprzedaż to chętnie kupię.
Opis problemu:
Mitsubishi Colt
Częsty problem ze wrzuceniem wstecznego na zimnym i na ciepłym .
Po odpaleniu zimnego silnika biegi 1,2,3,4,5,6 działają prawidłowo. Po przejechaniu 1-2km brak dwójki w automacie i w trybie manualnym. Skrzynia próbuje wrzucić dwójkę ale bez skutecznie. Manualne przełączanie powoduje natychmiastowe przełączenie z 1 na 3 pomijając drugi bieg.
Głośna redukcja biegów w trybie automatu.
Błędy jakie się pokazywały.
P1710
P1862
P1867
Wymieniłem akumulator na nowy.
Podkręciłem sprzęgło.
Sprawdzony i podmieniony przekaźnik od skrzyni (w skrzynce z bezpiecznikami)
Nic z tych rzeczy nie pomogło żadnej zmiany w pracy skrzyni nie zauważyłem.
Jedynie chwilę po wymianie akumulatora na nowy szarpał po zmianie biegu (około 20minut jazdy próbnej).
Skrzynia GETRAG
model F6SGA
MITSUBISHI
Model: COLT 1.3
Numer VIN: XMCMJZ34A6F002186 |
|
|
|
 |
|
|