|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nie pali I i II cylinder. |
Autor |
Wiadomość |
kubas10
Nowy Forumowicz
Auto: carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: Wczoraj 7:21 Nie pali I i II cylinder.
|
|
|
Dzień dobry, Carisma 1.8 GDI 4G93, zgasła podczas jazdy. Po uruchomieniu nie pali 1 i 2 cylinder. Błąd sondy i wypadania zapłonu, w parametrach widzi odpowiednią temperaturę plynu chłodzącego oraz położenie przepustnicy na ok 16%.Sprawdziłem kompresje po 14, iskra na każdym cylindrze, impulsy wtryskiwaczy, napięcie na czujniku ciśnienia paliwa na listwie 3,2 V. I nie wiem co dalej z tym zrobić.
Dziwne jest to że cylindry które nie palą mają suche świece, i druga sprawa jak psiknąłem Plakiem w przepustnice przy pracy silnika, nic się nie zmieniło. I jeszcze jedna sprawa, jak odłączyłem cewki i kręciłem rozrusznikiem 30sek to po wykręceniu świece praktycznie wszystkie były suche. Na pracującym silniku odłączenie 1 i 2 cewki nic nie zmienia, jak odepnę 3 to jest gorzej a po odpięciu 4 silnik gaśnie. Tak jakby na 4 chodził najlepiej, 3 gorzej a 1 i 2 brak reakcji. |
|
|
|
 |
|
|