|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Hałas CVT - łożysko? |
| Autor |
Wiadomość |
Michu09
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III 2.0 LPG 2019
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-12-2025, 09:45 Hałas CVT - łożysko?
|
|
|
Cześć, witam Wszystkich i każdego z osobna!
jestem szczęśliwym posiadaczem MHI Outlander III 2019, 2.0 MIVEC + LPG, 4x4 CVT. Aktualny przebieg to 150 000km.
Od niedawna podczas jazdy/toczenia się pojazdu zaczął pojawiać się niepokojący hałas, wycie, może ryczenie albo takie trrrrykotanie. Link do nagrania: https://www.youtube.com/shorts/bK23RSv15iI
Hałas pojawia się od ok. 40km/h i rośnie wraz z prędkością i zmniejsza się gdy prędkość spada.
ASO diagnozuję to jako zużycie łożyska w CVT. Sama skrzynia nie daje żadnych innych niepokojących objawów. W oleju brak widocznych opiłków.
Ustawiłem samochód na wzniesieniu i na neutralnym biegu stoczyłem się w dół, dźwięk również się pojawił i utrzymywał. Jestem laikiem i zastanawiam się czy to może wskazywać na coś innego, niekoniecznie CVT?
Proszę, podpowiedzcie czy diagnoza ASO może być właściwa czy szukać dalej? |
| |
|
|
|
 |
|
|
|