Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana oleju w przekładni (PHEV)
Autor Wiadomość
wg 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander PHEV 2020
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-01-2026, 22:33   Wymiana oleju w przekładni (PHEV)

Witam serdecznie. Czy w PHEVie należy wymieniać olej w przekładni? Z tego co się orientuję to jest tam jakaś przekładnia GKN MMeT czy jakoś tak... Mam przebieg ~95tys altualnie.

waran73 
Forumowicz

Auto: m.space runner 93r. 1.8b
Wysłany: 26-01-2026, 18:03   

Ja wymieniałem olej w tym ustrojstwie przy przebiegu 190000km..

mohinder 
Forumowicz

Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 26-01-2026, 20:31   

A ja nawet nie wiem gdzie tego ustrojstwa szukać?

wg 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-01-2026, 23:28   

ja mojego miśka kupiłem jak był na końcówce gwarancji i zgłosiłem im stukanie, które słychać przy puszczaniu gazu. Stukanie było prawie niezauważalne w trybie B0. ASO robiło coś z tą przekładnią ale jakiegoś spektakularnego efektu nie było. Niestety nie wypytałem o szczegóły i nie wiem czy wymieniali wtedy olej.... Ale skoro kolega "waran_73" wymieniał przy 190k a ja jeszcze nie przebiłem setki to chyba mam jeszcze czas :)

mohinder 
Forumowicz

Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 27-01-2026, 00:06   

Chwilę temu czytałem o tym oleju w skrzyni i Mitsubishi nie przewiduje wymiany. Mechanicy zalecają bardzo różne interwały. Ja mam około 130000km więc może warto pomyśleć.

Kolego wg to stukanie o którym wspomniałeś to prawdopodobnie zerwana guma w łapie silnika tylnego. To standard.

wg 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-01-2026, 10:53   

No właśnie też tak myślałem ale się okazało że to nie to. To słychać bardziej z przodu i właśnie wtedy jak w trybie EV puszcza się gaz i przełącza się w tryb odzysku. Przy przejściu w B0 prawie tego nie słychać. Więc to coś wygląda mi na stuknięcie przy załączaniu generatora. To mocowanie z tyłu to oglądałem na YT i sprawdzałem sobie ruszając przód/tył na parkingu, z kamerą WiFi stojącą pod samochodem :) ... i wygląda że silnik się trzyma dobrze....

Odpowiedz do tematu