Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Felgi i opony do pajero 4 3.8 v6
Autor Wiadomość
SILNYPL 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: Wczoraj 18:32   Felgi i opony do pajero 4 3.8 v6

Witam szanowne grono,

Mam zagwozdkę i proszę o poradę, może ktoś mi doradzi. Mianowicie zakupiłem P4 3.8 v6 na felgach oryginalnych 6x139,7 szerokość 7,5, 18", et46. Jednakże chciałbym na okres wiosenno-letnio-jesienny zakupić felgi 17" z mniejszym et lub zastosować dystanse. Opony planuje kupić 265/65R17. I tu pojawia się problem, w sklepie offroadowym powiedziano mi ze do tego auta bez modyfikacji karoserii nie mogę założyć felg o szerokości większej niż 7,5" (myślałem o 8 lub 8,5") z et obniżonym do max. 25. Przy wskazanych szerokościach w nawiasie jest większy wybór felg. Co więcej pomimo że w google znalazłem info iż dla tego rozmiaru opon szerokość 7,5" jest dolną granica w sklepie zaproponowali mi felgi o szerokości 7" do tych opon. Czy ktoś z forumowiczów zakładał inne niż standardowe felgi z et mniejszym niż 46 lub stosował dystanse? Czy mniejsza szerokość felg niż zalecana będzie miała wpływ na bezpieczeństwo jazdy? Ponadto niektóre sklepy oferują felgi o otworach centrujących o średnicy większej niż stosowane w pajero 4 z dodatkowymi pierścieniami centrującymi. Czy ktoś takie rozwiązania stosował i czy ma to sens?
Bardzo proszę o pomoc w powyższym zakresie. przeglądam różne fora i strony oraz filmiki ale nie znalazłem potrzebnych informacji. Jeżeli możecie polecić jakieś felgi i opony AT. Samochód ma być używany bardziej turystycznie niż upalany w błocie.
Będę wdzięczny za każdą pomoc. Może znacie jakiś sklep w Krakowie i okolicy z felgami i oponami w którym można przymierzyć koła albo same felgi?

Odpowiedz do tematu