Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[4G63] Zerwany pasek
Autor Wiadomość
GTO
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2007, 10:41   [4G63] Zerwany pasek

Siema mam pytanie, otoz pekł jeden z pasków ale nie rozżadu, znajduje sie on stojąć przy samochodzi od strony rozrzadu bliżęj srodka silnika widac go z góry patrzac przy pokrywie rozrzadu, ma ktos jaki pomysł od czego on moze być, a drugie pytanie to jak jest napedzana pompa wodna w eclipsie 1g 2.0 Dohc gs 92/93 z rozrzadu czy poprzedz pasek klinowy pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 30-05-2007, 02:03, w całości zmieniany 1 raz  

kris1976
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2007, 11:14   

Witam
sa 3 paski klinowe:
1. kolo pasowe walu korbowego-pompa wodna-alternator
2. kolo pasowe walu korbowego - pompa sprezarki klimy
3. pompa wodna-pompa wspomagania
pozdrawiam

GTO
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2007, 14:06   

Juz sprawdziłem najprawdopodobnie pasek od klimatyzacji, mam takie dziwne wrazenie ze auto zaczeło lepiej przyspieszac i czy sprezarka az w takim stopniu obciaza sinik(wyłączona klimatyzacja) ? dziekuje za tak szybka odpowiedz, mysłałem ze dopiero na drugi dzien ktos odpowie a tu tak szybka reakcja :)

kris1976
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2007, 14:46   

przy wylaczonej klimie kolo pasowe sprezarki jest caly czas napedzane, po wlaczeniu zalacza ja sprzeglo, przy wylaczonej klimie tez sa jakies niewielkie opory dla silnika, ale nie powinno byc to az tak odczuwalne

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2007, 15:14   

Może tak na przyszłość się przyda
http://www.vfaq.com/mods/timingbelt-2G.html

Odpowiedz do tematu