Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G] Olej w skrzyni biegow
Autor Wiadomość
GTO
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 09:52   [1G] Olej w skrzyni biegow

Siema wie ktos moze jaki powinien byc olej w skrzyni biegow w eclipsie 1g 2.0 dohc 16v 4g63 bez turbo 92/93, zlałem stary olej i jest on koloru czerwonego taki ciemny czerwony, zalałem hipolem, ale skrzynia ma straszne opory, na poprzednim oleju wystarczyło delikatnie dotknoc pedał gazu żeby obroty sie podniosły, a teraz to trze ba wrecz cisnosc zeby normalnie ruszyc bo obroty spadaj bardzo szybo, wydaje mi ise ze ten olej jest za gesty, moze ktos sie orientuje czy zeczywiscie olej jest za gesty ? i jaki powinien byc ?
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 30-05-2007, 02:02, w całości zmieniany 1 raz  

Chicken
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 10:06   

Było już dużo postów na temat oleju w skrzyni, wystarczy poszukać - 75W90 chyba jeśli się nie mylę a najlepszy jest podobno BG Synchroshift czy jak to tam się pisze :)

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 12:50   

Taki szajs wlałeś do takiego auta?
Musi być GL4 75W90!

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 13:52   

http://eclipse.net.pl/e10...wtopic.php?9775 u nas byl taki topic

troche info tu jest ;) moze komus to pomoze;)
Ostatnio zmieniony przez GOLDI 08-05-2007, 16:15, w całości zmieniany 1 raz  

GTO
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 14:33   

Zalałem taki olej bo niewiedzaiałem jaki był poprzednio, a olej do automatycznej skrzyni biegow bedzie zadszy od tego gl4 75w90, valvoline maxlife atf?, wczesniej miałem czerwony olej i wydaje mi sie ze to był olej do automatycznych skrzyn biegow, jest on zadszy? bo ten co jest teraz jest zbyt gesty

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-05-2007, 16:12   

Cytat:
wczesniej miałem czerwony olej i wydaje mi sie ze to był olej do automatycznych skrzyn biegow,

Ja mam czerwony olej w skrzyni. Kolor o niczym nie świadczy. Mój to akurat Castrol SMX pełny syntetyk 75W85 czy W90 nie pamiętam. Skrzynia bardzo ładnie chodzi.
Tutaj nie wolno sobie wlewać "bo ten żadszy" "a ten gęstszy" "a ten czerwony"
Ma być po prostu 75W90 albo 75W85 GL-4 albo GL-5 spełniający normy GL-4.
Wylej tego hipola bo skrzynie będziesz wyrzucał.

GTO
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 22:49   

Dzieki za szybka odpowiedz

Odpowiedz do tematu