Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: josie
10-05-2007, 17:21
[ALL] Hamulce
Autor Wiadomość
gabi
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2007, 12:17   [ALL] Hamulce

Witam Panowie.
Przymierzam się do wymiany płynu hamulcowego. Szukałem postu na ten temat albo nie było tego tematu na forum albo go nie trafiłem. Chodzi o to, czy spuszczać płyn całkowicie i dopiero potem zalewać nowy, czy wlewać nowy i odpompowywać stary na poszczególnych kołach, zaczynając od najbliższego koła przy pompie. Wydaje mi się że spuszczając całkowicie zapowietrzę układ i będą problemy z odpowietrzeniem. Nie robiłem tego nigdy więc zdaję się na wasze doświadczenie. (Kto pyta podobno nie błądzi). Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i porady w tym temacie.
Generalnie chodzi o najprostszy i najszybszy sposób wymiany.
Ostatnio zmieniony przez josie 10-05-2007, 17:21, w całości zmieniany 1 raz  

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-05-2007, 12:44   

Cytat:
Generalnie chodzi o najprostszy i najszybszy sposób wymiany.

Wyciagasz ze zbiornicza ile mozesz np. strzykawka. Nalewasz na max. nowego plynu i przystepujesz do odpowietrzania. Zaczynasz od kola prawy tyl - lewy tyl - prawy przod i konczysz na lewy przod. Przy odpowietrzaniu czekasz az nie leca juz babelki powietrza i zaczyna leciec nowy plyn.
Caly czas pilnujesz poziomu plynu w zbiorniczku-bo trzeba dolewac.
O pompowaniu tez pisac :?: Potrzebne 2 osoby :)

Chyba ze dla ciebie najprosciej i najszybciej to pojechac na stacje. Zaplacic za wymiane a oni np. cisnieniowo/szybko wypompuja plyn i wleja nowy :)

gabi
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2007, 17:05   

KaWu napisał/a:

O pompowaniu tez pisac Potrzebne 2 osoby

Chyba ze dla ciebie najprosciej i najszybciej to pojechac na stacje. Zaplacic za wymiane a oni np. cisnieniowo/szybko wypompuja plyn i wleja nowy

Wiem że potrzebne dwie osoby.
A chciałbym zrobić to sam, to znaczy wymienić płyn bez pomocy mechanika, bo lubię grzebać przy samochodzie a jaka frajda. Dzięki za podpowiedź.
Ostatnio zmieniony przez josie 10-05-2007, 17:07, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu