|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E3x 88-92] Mam problem z przekaźnikiem |
Autor |
Wiadomość |
Tygrys_2.0 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-05-2007, 09:14 [E3x 88-92] Mam problem z przekaźnikiem
|
|
|
Witam wszystkich !!!
Mam problem z przekaźnikiem w Galancie 2.o GLSi, - 1990rok. Po ponownym zapięciu klem do akumulatora nie świecą się kontrolki na zagarach i nie odpala wogóle. Wcześniej świecił CHECK ENGINE i nie gasnął nawet podczas jazdy. Mechanik doradził żeby odpiąć klemy i teraz jest problem. Co może być przyczyną. Mojego Miśka mam dopiero miesiąc i szczerze powiem, że jestem trochę zakręcony przez tą usterkę. Proisze o pomoc jeśli ktoś wie czym to się je. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 14-05-2007, 09:21
|
|
|
najpierw sprawdz bezpieczniki (te obok pedalow i te pod maska), potem ratuj ECU - male podpowiedzi masz na mojej WWW |
|
|
|
 |
Tygrys_2.0 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-05-2007, 09:39
|
|
|
Czy jest mozliwe, że podczas czyszczenia styków czujników możę się coś bardzieś spieprzyć ?? Bo i tak mi już serce pęka że tak się coś posypało. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 14-05-2007, 10:26
|
|
|
spokojnie - sprawdz te bezpieczniki oraz jakie napiecie jest na akumulatorze
a potem przeczytaj na mojej WWW opis wymiany kondensatorow w ECU |
|
|
|
 |
Tygrys_2.0 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-05-2007, 10:32
|
|
|
Sprawdzę po południu, bo akurat teraz nie mam zasiegu do Galanta, ale jakoś się boje i jestem czarnej myśli, oby nie było tak źle. Teraz patrzyłem z moim braciszkiem, bo takiego samego kupił przed wczoraj, z tym, że on ma wszystkie bezpieczniki zajęti a u mnie jest kilka wolnych miejsc, nie wiem, może czegoś gośc nie wpinał i przez to są takie dziwactwa i jaja z maszyną.
[ Dodano: 15-05-2007, 13:24 ]
Hmm..Widzisz Krzyzak, i się tez dowiedziałem, że może być przerwa w instalacji i stąd takie głupoty się dzieją, a mnie az skręca. Po prostu oddam do elektromechanika i niech sprawdzi, każda cema jest warta Miśków hehehehe. Powiedz mi, jak to jest z tym zlotem w Łodzi 25 sierpnia, bo chciałbym domek na 4 wyra (ten duży) jak tam wpłacić kasę żeby było wszystko OK ????? |
|
|
|
 |
|
|