Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
starsznie piszczy w kołach
Autor Wiadomość
kozioł
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 12:24   starsznie piszczy w kołach

Witam ,

od jakiegoś czasu zacząłem mieć świerszcza w ktorymś z kół ,

potem było copraz głosniej , aż teraz jest tak że musze okno zamykać bo nie idzie wytrzymać tak piszczy.Jeździc nie da rady ,bo szkoda mi samochodu i wstyd z taka piszczałką pomykać po drogach..

Jak wchodzę w zakręt piszczenie ustepuję , wyprostuje koła nadal piszczy. Co może być ,?
zacisk nie odbija czy cos innego ?. Czasami jak wjadę w jakąś dziurę na chwile przestaje piszczeć.

pozdro

wegiel
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 12:29   

a hamuje normalnie?

kozioł
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 12:31   

tak ,

nie zauważyłem różnicy (może nogę mam ciężką) ,

auto mam od roku

wegiel
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 12:43   

to moze byc łożysko

Pewnie za chwile ktos dokladniej napisze jak zdiagnozowac problem.

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-05-2007, 13:19   

No ja bym był bardzie pewny nawet że to łożysko bo tak na dobrą sprawę to nie ma co więcej tam piszczeć a że jeszcze piszesz że jak skręcasz to ustaje to tylko na to wskazuje.

wegiel
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 13:24   

No wlasnie tak tez myslalem ze o to sie rozchodzi.
Wez auto na kanal,podnies i poruszaj(sprobuj pohustac) kolem.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 14:26   

moze poprostu masz klocki z "informacja" o ich zakonczeniu tj. blaszki ktore strasznie piszcza jak klocek osiagnie pozim zuzycia bliski zeru.,

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 08-05-2007, 14:40   

jezeli ustaje przy hamowaniu, to obstawiam zapieczony ktorys zacisk na prowadnicach
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

kozioł
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 15:32   

dodam że czasem na zakręcie słychać takie "pyk" i przestaje piszczeć , jak na wprost jade to znów piszczy. I dziwne że jak auto odpalam rano i jadę to pisk zaczyna się gdzieś po około 2 km, jazdy.

major 
Mitsumaniak
Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-05-2007, 17:04   

zaczyna sie dopiero po 2 km bo tarcza jest wtegdu już rozgrzana. Moim zdaniem powinieneś sciągnąc koło i wyczyscic prowadnice klocków hamulcowych :) oraz czy sprawdzić czy sie czasem nie skonczyły :D

Scorpion83
[Usunięty]

Wysłany: 15-05-2007, 17:23   

Mi takze zaczelo piszczec. Najdziwniejsze jest to ze zaczelo mi piszczec po zmianie kol z zimowych na letnie :] Z poczatku myslalem ze to wina tych co mi opony zmieniali. Ale mam wrazenie, ze to klocki beda.

Tak w ogole to ile srednio klocki wytrzymuja? Przejechalem na nich juz ponad 12tys km. Czy myslicie ze nadszedl ich czas? :(

Odpowiedz do tematu