Przesunięty przez: roch_27 21-08-2007, 08:53 |
Galant 95/ 2.0 SOHC - Trzęsie przy hamowaniu |
Autor |
Wiadomość |
Jacech1 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2005, 12:19 Galant 95/ 2.0 SOHC - Trzęsie przy hamowaniu
|
|
|
Witam
Mam pytanko czy ktoś miał podobny problem trzęsie mi kierownicą przy hamowaniu, zwalnianiu itp.
Prawdopodobnie to gumy na stabilizatorze (tak przypuszczam) na co warto jeszcze zwrucić uwagę ??
Jakiej marki kupować elementy przy zawieszeniu -gumy, końcówki drążka kier. gumy na wahaczach.
Pozdrawiam JG
[/b] |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2005, 12:30
|
|
|
Tarcze hamulcowe. |
|
|
|
 |
Jacech1 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2005, 12:34
|
|
|
gregorbu napisał/a: | Tarcze hamulcowe. |
Tarcze i klocki są nowe i co jeszcze trzęsie najbardziej jak już troszkę posmigam na zimno nie trzęsie wygląda to tak jak by musiał się rozruszać |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2005, 13:13
|
|
|
kola wywazone??
luzy na maglownicy lub krzyzaku kolumny kierowniczej - na tym przy maglownicy (przekladni - slangiem:)) |
|
|
|
 |
Jacech1 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2005, 13:19
|
|
|
adams12 napisał/a: | kola wywazone??
luzy na maglownicy lub krzyzaku kolumny kierowniczej - na tym przy maglownicy (przekladni - slangiem:)) |
Koła wyważone
a z tym luzem to sprawdzę - ciekawa uwaga dzięki |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2005, 13:25
|
|
|
zdejmij taka gumowa oslone z tego przegubu (mowie o przegubie kardana laczacym kolumne z maglownica) reka chwyc za ten przegub i niech ktos delikatnie rusza kierownica,
nie powinno byc zadnych stukow ani nic w ten desen.
jesli beda i wyraznie wyczujesz je w tym miejscu
to mamy problem - zmiana tego wymaga troszke zabawy ale jest wykonalna
zamiennik KYB tego krzyzaczka kosztuje chyba z 3 dychy
pozdr |
|
|
|
 |
Jacech1 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2005, 13:34
|
|
|
sprawdzę to - dzięki |
|
|
|
 |
shovel [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2005, 13:49
|
|
|
jacech: to że tarcze są nowe to nic nie znaczy. do pokrzywienia tarcz JC wystarczy jedno hamowanie. ja już zrezygnowalem z ciągłego przetaczania i zbieram na oryginały...
JC = syf |
|
|
|
 |
Jacech1 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2005, 10:58
|
|
|
shovel napisał/a: | jacech: to że tarcze są nowe to nic nie znaczy. do pokrzywienia tarcz JC wystarczy jedno hamowanie. ja już zrezygnowalem z ciągłego przetaczania i zbieram na oryginały...
JC = syf |
Ja mam właśnie JC i troszkę mnie zmartwiłeś sprawdzę w takim razie tarcze
tylko to ciekawe że nie mam tego cały czas tylko jak troszkę pojeżdzę.
Dziś posprawdzałem czy mam luzy i troszkę mam na końcówkach dr. kierown. i swożniach wahacza i mam kolejne pytanko czy swożeń jest na stałę w wahaczu czy można go wymieniać?? wygląda tak jakby był niewymienny
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 13-12-2005, 11:14
|
|
|
Jacech1 napisał/a: | mam kolejne pytanko czy swożeń jest na stałę w wahaczu czy można go wymieniać?? |
można - na prasie |
|
|
|
 |
Jacech1 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2005, 11:27
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Jacech1 napisał/a: | mam kolejne pytanko czy swożeń jest na stałę w wahaczu czy można go wymieniać?? |
można - na prasie |
uff bo jak zobaczyłem cenę wahacza 289zł to zmiękłem
Patrzę w sklepie 4cars.pl i nie mogę zlokalizować do 95 2.0 do starszych znalazłem a do 95 nie i dlatego pytam w zakładzie mechanik powiedział mi że to się wymienia z wahaczem |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 13-12-2005, 11:36
|
|
|
Wymień wachacz, ja już 2 sworzeń zajeżdżam w ciągu 1,5 roku. Przy badaniu technicznym wyszło że znowu ma luzy Wszyscy mówili, że do mojego też, jest tylko z wachaczem, mogłem ich posłuchać. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
Jacech1 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2005, 11:54
|
|
|
wichura1 napisał/a: | Wymień wachacz, ja już 2 sworzeń zajeżdżam w ciągu 1,5 roku. Przy badaniu technicznym wyszło że znowu ma luzy Wszyscy mówili, że do mojego też, jest tylko z wachaczem, mogłem ich posłuchać. |
Tak będzie trzeba zrobić - jakiego producenta polecacie??
[ Dodano: 14-12-2005, 23:09 ]
wichura1 napisał/a: | ja już 2 sworzeń zajeżdżam w ciągu 1,5 roku. . |
czyli jest możliwość wymiany samego sworznia, jak go wtłaczałeś??
Pytałem w sklepie z częściami i są dostępne tylko jak go podmienić???
[ Dodano: 02-01-2006, 12:26 ]
ech wymieniłem wahacze i dalej trzesie ponownie sprawdziłem tarcze są ok. jutro ponownie wskoczę w kanał
plusem jest że się usztywnił na zakrętach
ech na dodatek jeszcze wczoraj jak wyłączę strefę ogrzewania na tył to mi coś denerwująco tyka pod deską po prawej stronie ja włączę str na tył to cisza ech pewnie jakaś pierdoła ale działa na nerwy.
NAJLEPSZEGO W 2006r jak aby ten rok był bezawaryjny i kolizyjny.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|