|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 23-04-2007, 01:36 |
[C50]Drzwi, ps. lusterka |
Autor |
Wiadomość |
brodzky
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Lis 2005 Posty: 667 Skąd: Bielsko-Biała, czasem Sosnowiec
|
Wysłany: 12-12-2005, 08:59 [C50]Drzwi, ps. lusterka
|
|
|
Witam
Zauważyłem wczoraj, że odeszła mi listwa z drzwi pasażera. Znaczy się wyskoczyła na środku albo jakiś debil chciał wyjąć bo nie wiem jak może samo wyskoczyć... mniejsza z tym. Zagwozdka jest jak to to wcisnąć na miejsce bo próbowalem docisnąć i wiem, że nie działa - drzwi się całe wyginają do środka więc chyba będzie trzeba zajrzeć do środka i przytrzymać z jednej strony cisnąć z drugiej. Nie przyglądałem się specjalnie tapicerce ale poza jedną zaślepką nie wiedziałem tam żadnych śrubek i w związku z tym pytanie jak skutecznie acz niedestrukcyjnie zdjąć z drzwi tapicerkę? W sensie ten cały plastik w C50.
dzięki i pozdrawiam
ps. C50 '90 rozstaw śrub 4x100 56,6 otwór centrujący?
ps2. jest jakiś problem z założeniem centralki do C50? w sensie czy jest jakiś prosty sposób na przymontowanie siłownika... kable bym puscil tak jak idą od lusterek (chociaż się nie przyglądałem gdzie one idą )
ps3. szukałem na forum ale nic nie znalazłem na temat budowy lusterka. Coby nowego tematu nie zaczynać dopiszę. Trudno to odkręcić i naprawić? zepsuło mi się jeżdżenie w poziomie i mam za duże martwe pole widząc bok diamenta :/ Chcę to zdjąć i naprawić bo słychać silniczek tylko zwierciadło się nie rusza... |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 23-04-2007, 01:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
piorek [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2005, 09:40
|
|
|
C5x rozstaw 4x114,3 67mm |
|
|
|
 |
piotras
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 392 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-12-2005, 09:50
|
|
|
Z centralka nie ma najmniejszego problemu - sam kiedyś w swoim c50 zakładałem. Przykrecasz siłowniki do konstrukcji wewnątrz drzwi. Co do ściagania boczków to jest na 90% śrubka na wysokości (pod lusterkiem) i nie pamietam ale pewnie gdzieś przy klamce od wewnątrz lub jak jest uchwyt do zamykania drzwi. Jak odkrecisz wszystkie śrubki to schodzi bez problemu (jest na zatrzaskach) - z moich obserwacji wynika ze najlepiej zaczynać sciaganie od okolic lusterka (najłatwiej tam palce podłożyć). Listwa prawdopodobnie Ci nie wchodzi bo pewnie zatrzask wyleciał z uchwytu w listwie - trzeba go wydciagnąć z drzwi wcisnąć w listwe i dopiero włożyć to razem na miejsce. Ja kiedyś zerwałem listwe na Fiacie Punto i wchodziła mi bez problemu bez ściagania tapicerki. A lusterko zanim naprawisz mozesz sobie recznie ustawić. |
_________________ Colt CJ0 1.6 GLX '97
Maciek Wisławski Edition
sprzedany 16.06.2008
Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm
 |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3974 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 12-12-2005, 12:22
|
|
|
So wirds gemacht: Turverkleidung aus- und einbauen, str. 210
kto nie ma -> mój podpis |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 12-12-2005, 17:22
|
|
|
tapicerka:
1 śrubka pod lusterkiem, 1 śrubka pod zaślepką na środu, 2 śrubki pod uchwytem do zamykania drzwi. Wyjąć "kieszeń" do zamykania drzwi przed zdejmowaniem, reszta na zatrzaski.
rozstaw:
tak jak piotrek pisze
central:
tak samo - no problem - też sam robiłem
lusterko:
śrubka albo dwie od dołu (nie pamiętam) - jest dziura w obudowie na wkrętak - potem jest dużo zatrzasków które ja miałem połamane i wychodzi szkło razem z silniczkiem. Potem z tyłu zawleczka, i wychodzi po podwarzeniu szkło. Mechanizm raczej nierozbieralny i nienaprawialny, łatwo stłuc szkło, łatwo połamać zatrzaski, lepiej ustawić ręcznie jeśli jeździsz sam lub kupić używkę (50zł) |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2005, 17:31
|
|
|
Jak znajde jutro chwile to zrobie zdjecia jak ja mam silowniki zamontowane. Generalnie bardzo prosto to zrobic. Nikt nie powinien miec problemu.
PS
Tomek, pytales ktory central dobry - osobiscie uzywam takich zestawow w niebieskim pudelku o nazwie TERMINATOR (koniecznie z obrotowymi glowiczkami!). Malo mam zwrotow. Polecam. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3974 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 12-12-2005, 20:29
|
|
|
Bartek_NKM kiedyś wpadnę do Ciebie i w ramach Twoich nadgodzin sobie podłubiemy... , co mam dawać komuś zarobić, to niech zarobi kolega, ale nie dziś i nie jutro... |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
|
|