|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
regulacja ciśnienia |
Autor |
Wiadomość |
Hagi
Forumowicz
Auto: carisma gdi 99 po lifcie
|
Wysłany: 12-06-2009, 15:32 regulacja ciśnienia
|
|
|
Błąd nr 89 dotyczy fuel pressure regulator a więc regulatora ciśnienia paliwa.Więc wymiana pompy może nie jest koniecznością.Szukałem na necie i nie mogę nic więcej na ten temat znaleźc.Nie wiem gdzie znajduje się ten cały regulator najprawdopodobniej na listwie paliwowej(jeśli byłaby mozliwośc i ktos z forumowiczów wiedzałby gdzie to się znajduje to byłbym wdzięczny za foto) Dostępnośc jego jest żadna czyli serwis-cena 650zl.Jak bym wiedział gdzie jest i jak wygląda mógłbym na jakimś szrocie poszukac albo moze ma jakis numer ,nazwę producenta i w ten sposób moznaby go znaleźc |
|
|
|
 |
loki7777
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.3 04
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 377 Skąd: Chodzież
|
|
|
|
 |
Hagi
Forumowicz
Auto: carisma gdi 99 po lifcie
|
Wysłany: 12-06-2009, 17:27
|
|
|
Dziękuje za pomoc. Dobre i to choc te rysunki niewiele mi mówią jako laikowi.Nie ma to jak foto w realu właśnie dlatego chciałem aby ktoś zajrzał pod maskę jak wie gdzie tego szukac i podał jakis numer jeśli to coś w ogóle ma numer nadrukowany.I jeszcze jedno pytanie czy w obiegu paliwa najpierw jest pompa wysokiego ciśnienia czy ten regulator, bo jeśli pompa to ona podaje paliwo do regulatora i może powodowac ten błąd jeśli odwrotnie to myślę ,że to on jest u mnie odpowiedzialny za problemy z obrotami na biegu jałowym i obrotami jak stoję np.na skrzyzowaniu-tylko na zimnym silniku).Przepustnica ok,przepływomierz ok,filtr paliwa ok. |
|
|
|
 |
|
|