|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2G 95-99] bledy 12, 42, 55 |
Autor |
Wiadomość |
DevilNS [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2007, 09:54 [2G 95-99] bledy 12, 42, 55
|
|
|
wyskoczyly mi takie bledy (silnik 420A eclipse 2g) moze ktos pomoze :
12 , 42 , 55
12 to pewno poczatkowa tak jak wyczytalem
55 to koncowe wiec pod uwage powinienem brac tylko 42 i pisze
----
42
MFI relay (ASD relay) control circuit
Harness and connector / Fuel pump relay
wie ktos o co dokladnie chodzi ? |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2007, 15:26
|
|
|
Tu są wszystkie błędy pokolei. |
Ostatnio zmieniony przez mitutoyo 29-05-2007, 15:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
micheal23 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2007, 16:08
|
|
|
DevilNS, jak sprawdziles sobie błedy??masz wtyczke czy dioda?a jak dioda to w ktore sciezki??... |
|
|
|
 |
DevilNS [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2007, 18:03
|
|
|
mitutoyo, do 420A jest to inaczej :
z wykazow bledow ktore mialem do 420A pisalo :
MFI relay (ASD relay) control circuit
Harness and connector / Fuel pump relay
wiec wydaje mi sie ze cos z pompa paliwa, ale czy napewno , nie wiem jak to sprawdzic
micheal23, w 420A wystarczy pare razy kluczyk przekrecic i miga check i z niego idzie odczytac bledy |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2007, 18:27
|
|
|
błąd 42: Harness and connector / Fuel pump relay = okablowanie i połączenia przekaźnika pompy paliwa w wolnym tłumaczeniu ale co to jest MFI ASD i PCM to nie mam zielonego pojęcia
Moze jest u Ciebie takie złacze ktore sie podlacza bezposrednio do plusa akku i wtedy pompa zaczyna pracowac,taki tester pompy. Druga zprawa to mozesz zdjąc listwe z wtryskiwaczami nie odlaczajac paliwa i zakrecic rozrusznikiem,przy okazji zobaczysz jak Ci wtryski pracuja. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 28-05-2007, 18:41
|
|
|
mitutoyo napisał/a: | http://www.eclipse.net.pl/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?24003
Tu są wszystkie błędy pokolei. |
tylko zawartość skradziona z mojej strony - zawartość chroniona prawem autorskim zresztą...
smutne - żadnego dopisku o autorze, żadnego linku, żadnego zapytania czy można użyć...
trzeba będzie prawnika zatrudnić
btw.
MFI to multipoint fuel injection
ASD - auto shut down (relay)
PCM - powertrain control module |
|
|
|
 |
DevilNS [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2007, 19:58
|
|
|
Krzyzak napisał/a: |
btw.
MFI to multipoint fuel injection
|
jak to przetlumaczyc ? |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2007, 00:40
|
|
|
Multipoint - wielopunktowy
fuel - paliwo
injection - wtrysk
czyli w sumie wielopunktowy wtrysk paliwa
Krzyżaku faktycznie masz racje, dopiero teraz porównałem z Twoją stronką,przepraszam za przytoczenie....swoją drogą to na prawnika bym się nie rzucał, lepiej Misia zalać do pełna (kilka razy) i cieszyć się polskimi drogami |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 29-05-2007, 09:52
|
|
|
mitutoyo napisał/a: | swoją drogą to na prawnika bym się nie rzucał |
zapytam tak - ukradl Ci ktos cos i potem sie tym publicznie chwalil? |
|
|
|
 |
burst [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2007, 15:25
|
|
|
Krzyzak, szkoda się denerwować. W tym kraju nikt nie szanuje praw autorskich, nie wspominając o własności intelektualnej. W zeszłym roku jakiś buc na allegro próbował sprzedawać program mojego autorstwa. Jak mu wysłałem maila, że nie życzę sobie czegoś takiego, dostałem odpowiedź, że skoro napisałem program i udostępniam go za darmo to on ma prawo go sprzedawać bo ściągnął go z internetu jako freeware . Łapy opadają. |
|
|
|
 |
|
|