Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z kontrolka od hamulca ręcznego
Autor Wiadomość
pepe191
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2007, 20:54   Problem z kontrolka od hamulca ręcznego

Witam Was serdecznie mam taki mały problem co to może być jeżeli podcas rszania zapala mi sie kontrolka od hamulca recznego przy zmanie biegu gasnie i przy jezdzie znowu czasami sie zapala zauwazyłem tez ze jest lekki luz na raczce od hamulca recznego lecutko jak do podnosze go gory to zapala sie kontrolka i gasnie moze jakis bzdecik ale bardzo mnie denerwuje to mruganie czerwonej lampki na desce
pomozcie jak mozecie
\pozdrawiam
p.s. płynu hamulcoego jest wystarczjąco

Tommy241
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2007, 21:05   

He

Z pewnoscia rowniez bede sledzil ten post, bo tez mnie denerwuje ta kontrolka :>

zaba
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2007, 21:11   

Podobny problem miałem kiedyś w hondzie okazało się że po zaciągnięciu hamulca recznego i zluzowaniu go dzwignia miała lekki luz i migała kontrolka.Okazało sie że jedna z linek miała pęknięty pancerz i zaczęła sie zacierać dlatego nie odbijała do końca .Radze ci to sprawdzić bo po pewnym czasie koło zacznie się grzać i zniszczą sie okładziny a hamulce są tak skonstruowane że koło które się zacznie blokować bedzie hamować wcześniej co może spowodować uślizg tyłu ja to przerabiałem nie było to przyjemne.

pepe191
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2007, 21:12   

widze ze nie tylko ja mam ten problem:/ mam nadzieje ze ktoś pomoże:)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-10-2007, 21:23   

sprawdz ilosc plynu DOT w zbiorniczku plynu hamulcowego
ew. sprawdz czy plywak w nim sie nie zawiesza (poruszaj nim pare razy) oraz czy uszczelka (u gory zakretki) nie odstaje zbyt mocno

maxwell61 
Mitsumaniak
(****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Wysłany: 24-10-2007, 21:39   

a może wina tkwi w przycisku znajdującym sie tuz przy dźwigni ręcznego...może on gdzieś blokuje i powoduje świcenie kontrolki.... dawno nie dobierałem sie do ręcznego, ale o ile pamietam jest tam ten przycisk...pozdrawiam

Tommy241
[Usunięty]

Wysłany: 25-10-2007, 20:48   

Maxwell dobrze ci sie zdaje.

Dzis przy okazji czyszczenie samochodu zauwazylem ze bardzo szybko i latwo mozna wymontowac, plastikowa wkladke (na puszki, napoje) ktora znajduje sie w okolicy recznego.
Po stwierdzeniu ze jest tam straszny syf :D zauwarzylem wlasnie ten przycisk jest dosc nisko zamontowany, wiec jesli dawno nie bylo tam czyszczone moglo sie cos dostac pomiedzy przycisk, a wajhe hamulca. Warto sprawdzic, tymbardziej ze potrwa to nie wiecej niz minute.

Pzdr

pepe191
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2007, 21:26   

ale w ktorym miejscu całą puszke pod raczka od hamulca recznego musze odkrecic ??? to co mam pod podłokietnikiem?

maxwell61 
Mitsumaniak
(****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Wysłany: 28-10-2007, 21:30   

pepe191, aby dostać sie do ręcznego sciągasz obudowę recznego czyli 2 srubki w komorze podłkietnika,1 obok łączenia obudowy recznego z obudowa dzwigni zmiany biegów i ostatnia z tylu na dole za zaślepką...pozdrawiam

Odpowiedz do tematu