|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA3A/W 2.4] [EA3A/W 2.4] Dziwny dźwięk od strony lewego koł |
Autor |
Wiadomość |
Bollek24
Nowy Forumowicz Bollek23
Auto: Galant 2.4 GDI 1999r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-05-2023, 17:01 [EA3A/W 2.4] [EA3A/W 2.4] Dziwny dźwięk od strony lewego koł
|
|
|
Siema, mam problem otóż od jakiegoś czasu podczas przyśpieszania, bądz lekkiego skrętu w prawo, pojawia się dzwiny metaliczny dzwięk tarcia metal o metal.
Wymieniłem:
-przegub
-piasta + łożysko
-tarcze kotwiczną
Dalej ten dzwięk występuje i juz nie mam do niego siły, najbardziej obawiam sie ze pochodzi on ze skrzyni, jednakże nie jestem mechanikiem, więc nie umiem tego określić
Jeśli ktoś miał podobnie, proszę o rady, bądz pomoc :/
Podysłam filmik z dzwiękiem
https://www.youtube.com/shorts/1deq1foBcNY |
|
|
|
 |
Faza
Mitsumaniak

Auto: EA5W Avance 2001 TipTronic
Pomógł: 10 razy Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 329 Skąd: Szczecin/Wrocław/Gdańsk
|
Wysłany: 04-05-2023, 18:03
|
|
|
A te części to z której strony wymieniałeś? |
|
|
|
 |
Bollek24
Nowy Forumowicz Bollek23
|
Wysłany: 04-05-2023, 21:05
|
|
|
Faza napisał/a: | A te części to z której strony wymieniałeś? |
no z lewej strony, tam skąd dzwięk pochodzi |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24297 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 05-05-2023, 08:21
|
|
|
Wymień też łożysko z drugiej strony |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 07-05-2023, 21:03
|
|
|
Bollek24 napisał/a: | Dalej ten dzwięk występuje i juz nie mam do niego siły, najbardziej obawiam sie ze pochodzi on ze skrzyni, jednakże nie jestem mechanikiem, więc nie umiem tego określić | Skrzynia wyłaby też przy hamowaniu silnikiem, sprawdż pozostałe łożyska kól i przeciwna tarcze kotwiczną |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Bollek24
Nowy Forumowicz Bollek23
|
Wysłany: 09-05-2023, 15:21
|
|
|
robertdg napisał/a: | Bollek24 napisał/a: | Dalej ten dzwięk występuje i juz nie mam do niego siły, najbardziej obawiam sie ze pochodzi on ze skrzyni, jednakże nie jestem mechanikiem, więc nie umiem tego określić | Skrzynia wyłaby też przy hamowaniu silnikiem, sprawdż pozostałe łożyska kól i przeciwna tarcze kotwiczną |
Dźwięk by się tak rozchodził, że słyszalbym taki dziwek? Zapomniałem też dodać że ściąga mi auto w lewo ale to pewnie przez wahacz, jednakż wątpię żeby to on był przyczyną tego dźwięku. Jeszcze pytanko, może być to wewnętrzny przegub?
[ Dodano: 14-06-2023, 17:20 ]
Wymieniłem przegub wewnętrzny dalej to samo, zapomiałem dodac ze mam skrzynie automatyczną tiptronic, juz mnie [edit] bierze z tym samochodem |
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 14-06-2023, 19:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|