Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS ALL] Instrukcja obsługi do Space Stara po polsku.
Autor Wiadomość
krzych
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 22:38   [MSS ALL] Instrukcja obsługi do Space Stara po polsku.

Wlaśnie kupilem Space Stara 1.9 DID. Niestety dostałem instrukcję po duńsku (chyba)
W ASO powiedzieli że mi ją mogą sprowadzić za jedyne 250 zł.
Czy ma ktoś może tą instrukcję w wersji elektronicznej po polsku lub angielsku?

Z gory dziękuję

Krzysiek

Edit by MOD.

:arrow: Instrukcja obsługi Space Stara po polsku.
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 03-10-2014, 19:07, w całości zmieniany 1 raz  

Dyzio i Saba 
mitsumaniacy

Auto: ASX 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-01-2007, 16:36   

Witaj
Takie instrukcje które dostaje się z autkiem można kupić na Allegro-widziałem kilka razy ale trzeba poszukać.
Manuala (ang.) znajdziesz w dziale technicznym.
Pozdrowionka

MARIO
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2007, 21:18   

W TAKIEJ ORYGINALNEJ INSTRUKCJI,KTÓRĄ DOSTAJE SIĘ Z NOWYM AUTKIEM SĄ SAME BANAŁY, TAKIE KTÓRE KAŻDY KIEROWCA TYM BARDZIEJ FACET (NIE UJMUJĄC KOBIETOM) POWINIEN WIEDZIEĆ. JEDYNIE Z TEJ INSTRUKCJI DOBRZE WIEDZIEĆ KTÓRY BEZPIECZNIK JEST ODPOWIEDZIALNY ZA DANY UKŁAD ELEKTRYCZNY. POZA TYM TE AUTO NIE JEST TAK SKOMPLIKOWANE ABY WIEDZIEĆ, KTÓRY PRZEŁĄCZNIK JEST OD CZEGO. A PEWNYCH "HOCKÓW-KLOCKÓW", KTÓRE SĄ NA TYM FORUM W TEJ INSTRUKCJI NIE ZNAJDZIESZ.
POZDRWIAM 19.DID

krzych
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2007, 21:42   

Mario
Wiem ze taka instrukcja jest malo konkretna i malo szczegolowa, tym niemniej to jest moje piewsze autko Mitsubishi, do tego jeszze moj pierwszy diesel wiec chcialem poczytac gdzie znalezc poszczegolne wyłączniki (ostatnio chwile mi zeszlo nim znalazlem jak sie otwiera klapke wlewu paliwa), czego nie powinienem robic ( nie wiedzialem na przyklad ze przy odpalaniu przekrecam kluczyk i czekam az pogasna kontrolki nim zacznę kręcić rozrusznikiem itp.) Niebagatelna rzecza sa tez informacje jak zmienic jakas zarowke, bezpiecznik, sprawdzic poziomy plynow itd.
Reasumujac - na pewno nie kupie tej ksiazki w ASO za 250 zl i poradze sobie bez niej, ale gdyby ktos mi pomogl to byloby to dla mnie duze ułatwienie.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-01-2007, 22:18   

W wersji elektronicznej instrukcji nie mam ale jeśli masz jakieś konkretne pytania to mogę albo przepisać co nieco, albo skanować pojedyncze strony.

MARIO - nie pisz z Capslockiem.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2007, 07:47   

mam SS 1,6 ale jak coś wal na priv instrukcję mogę ci użyczyć :mrgreen:

MARIO
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2007, 17:34   

1. Sorrki za duże litery
2. Krzych --- ja podonbnie jak JCH nie mam elektronicznej wersji instrukcji, ale jak będziesz miał jakieś pytanka to wal śmiało, zawsze coś poradzimy. Poza tym przeglądając wybiórczo niektóre tutejsze posty możesz się na zapas wiele dowiedzieć.
Pozdrowionka.

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2007, 21:02   

MARIO napisał/a:
W TAKIEJ ORYGINALNEJ INSTRUKCJI,KTÓRĄ DOSTAJE SIĘ Z NOWYM AUTKIEM SĄ SAME BANAŁY, TAKIE KTÓRE KAŻDY KIEROWCA TYM BARDZIEJ FACET (NIE UJMUJĄC KOBIETOM) POWINIEN WIEDZIEĆ.

Rozumiem, że kazdy kierowca tym bardziej facet wie dosnkonale o na przykład takim banale jak ten, że do silnika 4g13 (to akurat benzynowy SS) NIE WOLNO lać olejów specyfikacji A3/B3...

Pzdrw.

MARIO
[Usunięty]

Wysłany: 27-01-2007, 09:12   

Nadal podtrzymuje , iż w instrukcji w ponad 90% opisane są rzeczy oczywiste typu : aby przejechać pod nisko zawieszonymi obiektami należy złożyć antenę dachową, albo do czego słuzy osłona przeciwsłoneczna i zawarta w niej kieszeń, albo jak otworzyć popielniczkę otworzyć okno lub zmienic koło itd itd--- to przeciez nawet dziecko z podstawówki o tym wie.
co do uwagi kolegi Roberta to olej A3 w klasyfikacji ACEA jest jak najbardziej zdatny do silnika benzynowego B3- zdatny do diesla. Poza tym w większości olejów silnikowych na opakowaniach zobaczymy oznaczenia w klasie API takie iz nadaje się do benzyn i do diesli czyli mają oznaczenia np SG/CF co oznacza S-benzyna C-diesel. następna litera obok oznacza klasę wyższą. i to jest cała filozofia.

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 27-01-2007, 13:10   

MARIO napisał/a:

co do uwagi kolegi Roberta to olej A3 w klasyfikacji ACEA jest jak najbardziej zdatny do silnika benzynowego B3- zdatny do diesla. Poza tym w większości olejów silnikowych na opakowaniach zobaczymy oznaczenia w klasie API takie iz nadaje się do benzyn i do diesli czyli mają oznaczenia np SG/CF co oznacza S-benzyna C-diesel. następna litera obok oznacza klasę wyższą. i to jest cała filozofia.

O sorry, nie miałem dawno instrukcji w ręce bo oddałem wraz z pojazdem, palnąłem, powinno byc A1/B1.
Naprawdę, producent silnika 4g13 przestrzega w tej durnej i niepotrzebnej nikomu instrukcji do modelu MSS 1.3 rocznik 2001 przed stosowaniem olejów o specyfikacji A1/B1 5W30/40/50 i 0W30/40/50. Przekaz jest wyraźny NIE WOLNO (a nie jakieś: nie zaleca się czy cos w tym rodzaju).. A wiąże się to z własnościami lepkościowymi wyłacznie. Po prostu te silniki nie są do tzw. 'energooszczędnej" specyfikacji (to jest właśnie A1/B1) przystosowane.

Dlatego jednak polecam instrukcję czytac/ Uważnie. Bo 90% to pie..doły, ale reszta może miec całkiem poważne znaczenie :-)

Pzdrw.

pgrygiel
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2007, 16:19   

instrukcję znajdziesz na allegro kosztuje 35 zł

boku
Gość
Wysłany: 16-02-2007, 22:32   Re: Instrukcja do Space Stara

http://www.allegro.pl/ite...ja_obslugi.html

Pozdrawiam

boku
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2007, 20:35   Re: Instrukcja do Space Stara

http://www.allegro.pl/ite...ja_obslugi.html

tutaj masz instrukcję po Polsku za 40 pln.

Pozdrawiam

krzych
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2007, 20:40   Dziękuję wszystkim - już kupiłem

Dzięki wszytkim za podpowiedzi - już ją kupiłem.
35 zł na Allegro - bardzo rozsądna cena.

soemi
[Usunięty]

Wysłany: 12-06-2007, 10:15   [MSS ALL] Instrukcja obsługi do Space Stara po polsku.

Przeszukałam już bardzo wiele i nigdzie :angel12: nie znalazłam instrukcji do MSS 1,9. Może ktoś ma lub wie gdzie kupię.
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 03-10-2014, 18:59, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu