Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamulony w miarę ubywania gazu
Autor Wiadomość
wolfgang
[Usunięty]

Wysłany: 12-06-2007, 14:40   Zamulony w miarę ubywania gazu

Witam !!!

Ostatnio zauważyłem w moim galu takową przypadłość, ze staje sie mułowaty w miarę jak w zbiorniku zostaje poniżej 1/4 zawartości gazu. po tankowaniu wszystko wraca do normy. Cały czas tankuję na jednej i dobrej stacji więc jakość gazu wykluczam od razu.
Tak myślę, czy to aby przypadkiem nie parownik "się kończył" Mam u siebie instalację BRC. i przejechane na niej ponad 130kkm.
A może jest to wina czegoś zupełnie innego?
czekam na Wasze opienie.

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-06-2007, 13:02   

trzeba sprawdzić ciśnienie na reduktorze przy pełnym baku i przy 1/4 baku - na pewno się troche różńią -zawszet ak jest - ważne jaka jest to różnica.

Czas może na Space Stara dla żony?

Maryjon 
Forumowicz

Auto: MSR99 2.0 Colt1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-06-2007, 13:14   

Może filtr gazu jest zawalony syfem i mniej puszcza go przy niższym cisnieniu?
A swoją dorgą instalka BRC powinna ci sama paliwo załączyć jak za niskie cisnienie jest.
Widocznie to jest dopuszczalne w granicach regulacji.
Colt 1.3 2000
Było
Lancer 1.5 GLi 1991

Vlad
[Usunięty]

Wysłany: 15-06-2007, 15:17   

zalezy jak sie zmula, jeżeli spadek mocy jest taki ze powyzej 2 lub 3 tysi sie nie wkreca to wielozawór jest źle zamontowany i nie pobiera gazu w fazie plynnej z butli tylko gazowej. A jak spadek mocy jest nieznaczny to faktycznie moze byc filtr lub parownik.

wolfgang
[Usunięty]

Wysłany: 15-06-2007, 15:26   

Dzięki za sugestie. W najbliższym czasie dotrze do mnie interfejs do centralki i będę mógł sam sie pobawić z tą instalacją i zobaczę co i jak jest.
Jednak bardziej nie daje mi spokoju reduktor, ma już 130 kkm więc, może to on jednak.
Ale to się okaże.
Pozdrawiam wszystkich

Odpowiedz do tematu