Zamulony w miarę ubywania gazu |
Autor |
Wiadomość |
wolfgang [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2007, 14:40 Zamulony w miarę ubywania gazu
|
|
|
Witam !!!
Ostatnio zauważyłem w moim galu takową przypadłość, ze staje sie mułowaty w miarę jak w zbiorniku zostaje poniżej 1/4 zawartości gazu. po tankowaniu wszystko wraca do normy. Cały czas tankuję na jednej i dobrej stacji więc jakość gazu wykluczam od razu.
Tak myślę, czy to aby przypadkiem nie parownik "się kończył" Mam u siebie instalację BRC. i przejechane na niej ponad 130kkm.
A może jest to wina czegoś zupełnie innego?
czekam na Wasze opienie. |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 13-06-2007, 13:02
|
|
|
trzeba sprawdzić ciśnienie na reduktorze przy pełnym baku i przy 1/4 baku - na pewno się troche różńią -zawszet ak jest - ważne jaka jest to różnica. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
Maryjon
Forumowicz
Auto: MSR99 2.0 Colt1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 201 Skąd: W-wa (Ostrowiec Św.)
|
Wysłany: 13-06-2007, 13:14
|
|
|
Może filtr gazu jest zawalony syfem i mniej puszcza go przy niższym cisnieniu?
A swoją dorgą instalka BRC powinna ci sama paliwo załączyć jak za niskie cisnienie jest.
Widocznie to jest dopuszczalne w granicach regulacji. |
_________________ Pozdro
M.
MSR 2.0 1999
Colt 1.3 2000
Było
Lancer 1.5 GLi 1991 |
|
|
|
 |
Vlad [Usunięty]
|
Wysłany: 15-06-2007, 15:17
|
|
|
zalezy jak sie zmula, jeżeli spadek mocy jest taki ze powyzej 2 lub 3 tysi sie nie wkreca to wielozawór jest źle zamontowany i nie pobiera gazu w fazie plynnej z butli tylko gazowej. A jak spadek mocy jest nieznaczny to faktycznie moze byc filtr lub parownik. |
|
|
|
 |
wolfgang [Usunięty]
|
Wysłany: 15-06-2007, 15:26
|
|
|
Dzięki za sugestie. W najbliższym czasie dotrze do mnie interfejs do centralki i będę mógł sam sie pobawić z tą instalacją i zobaczę co i jak jest.
Jednak bardziej nie daje mi spokoju reduktor, ma już 130 kkm więc, może to on jednak.
Ale to się okaże.
Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
 |
|