|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Adaho_krak 17-06-2007, 22:15 |
Z Lancera na Eclipse |
Autor |
Wiadomość |
gobe [Usunięty]
|
Wysłany: 15-06-2007, 21:03 Z Lancera na Eclipse
|
|
|
Witajcie drodzy Mitsumaniacy!
Ostatnio sprzedalem swojego Lancerka i zastanawiam sie czy nie przesiasc sie na Eclipse'a z ponizszego linku:
http://www.gratka.pl/moto...60ee9a43d77&s=1
Ow model wyglada dosyc nietypowo (wersja amerykanska?) stad rodza sie pewne pytania,
w szczegolnosci czy nie bedzie problemu z czesciami?
Dajcie znac jezeli ktos ma doswiadczenia z tym modelem, jaka panuje na jego temat opinia?
Rok produkcji to 1992, w ogloszeniu jest blad!
PS.Ile kucy Eclipse wyciaga z 1.8??? |
|
|
|
 |
ManyMan [Usunięty]
|
Wysłany: 15-06-2007, 22:53
|
|
|
on ma cos kolo 90 koni. Nie polecam bo to toczka jest. Auto od handlarza ;/ . 116k przejechane (pewnie rok temu wyjechal z salonu) ;/;/;/;/. Tym bardziej nie polecam. Jak będziesz miał cos nowego na oku daj znac a ocenie ;] |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 16-06-2007, 00:10
|
|
|
gobe, tylko ne w tej budzie, rzadkość straszna a co się z tym wiąże chyba wiesz a jeśli nie to Ci napisze: brak betów lub ceny zaporowe do tej budy
Eclips jest naprawde cudenko, kup 1G lub 2G typowy, najlepiej Euro wersja
ManyMan ma fajne autko do sprzedania http://moto.allegro.pl/it...any_okazja.html
POLECAM !!! |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
pierafal
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA V6
Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Maj 2006 Posty: 207 Skąd: Zawiercie
|
Wysłany: 16-06-2007, 07:36
|
|
|
Werja USA a więc licznik jest pewnie w milach- nawet jeśli nie przekrecony 116kmil to ma ok 200kkm
przód bardziej podobny do 2G- może się podobać, ale ja też wolałbym wersje europejska.
Kiedyś się zastanawiałem nad eclipsem 1G i nawet kilkoma jedzdzilem w tym i takim modelem. Były to straszne strupy - nie chce cię zniechęcać ale się bardzo rozczarowalem i teraz jezdze lancerem
Jeśli chcesz kupic takie autko to poszukaj naprawde dobrego egzemplarza za niedużo większe pieniądze.
PS: W tej chwili gdybym mial kupic autko z duzym silnikiem to napewno nie bylby to ok.2.0 rzędowy smok tylko jakies V6 Pali podobnie, a jaka różnica.... pozdrawiam |
_________________ pozdrawiam, Rafał
|
|
 |
ManyMan [Usunięty]
|
Wysłany: 16-06-2007, 13:08
|
|
|
Adaho_krak napisał/a: | gobe, tylko ne w tej budzie, rzadkość straszna a co się z tym wiąże chyba wiesz a jeśli nie to Ci napisze: brak betów lub ceny zaporowe do tej budy
Eclips jest naprawde cudenko, kup 1G lub 2G typowy, najlepiej Euro wersja
ManyMan ma fajne autko do sprzedania http://moto.allegro.pl/it...any_okazja.html
POLECAM !!! |
Juz nie aktualne. Misiek sprzedany. |
|
|
|
 |
gobe [Usunięty]
|
Wysłany: 17-06-2007, 18:27
|
|
|
Cytat: | Eclips jest naprawde cudenko, kup 1G lub 2G typowy, najlepiej Euro wersja |
Ok, skupiam sie tylko na EU
Cytat: | Werja USA a więc licznik jest pewnie w milach- nawet jeśli nie przekrecony 116kmil to ma ok 200kkm |
Bardziej niz prawdopodbne!
Cytat: | Kiedyś się zastanawiałem nad eclipsem 1G i nawet kilkoma jedzdzilem w tym i takim modelem. Były to straszne strupy - nie chce cię zniechęcać ale się bardzo rozczarowalem i teraz jezdze lancerem |
Cytat: | W tej chwili gdybym mial kupic autko z duzym silnikiem to napewno nie bylby to ok.2.0 rzędowy smok tylko jakies V6 Pali podobnie, a jaka różnica.... |
Co na to posiadacze Eclipsow? Nie ukrywam, ze kupuje to auto, po to, ze poczuc zylke emocji. Dosc juz spokojnej jazdy 1.3 12v;) Mam nadzieje, ze moje oczekiwania (dobre przyspieszenie, sportowe przelozenia, odpowiednia przyczepnosc) wobec Eclipsow, a w szczegolnosci 1G - nie sa bez pokrycia? Przyznam, ze dopiero zaczalem poszukiwania i nie mialem sie jeszcze okazji zadnym przejechac...
Znalazlem jeszcze kilka ciekawych (lub nie) ogloszen w okolicy - nie chce mi sie latac 500km za autem:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2798911
http://otomoto.pl/index.p...how&id=C2844838
http://otomoto.pl/index.p...how&id=C2750667
Co Wy na to?
Pozdrowienia!
[ Dodano: 17-06-2007, 19:32 ]
Ewentualnie http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2460879 |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 17-06-2007, 22:13
|
|
|
jak dla mnie tylko nr 1 wchodzi w grę, przemawia za nim mały przebieg, i myśle że faktyczny (ory kierownica i lewarek) widać że autko nie styrane i równe (jak na foty)
pozostałe trzy albo za duży przebieg, albo skatowane. W ogłoszeniu nr 2 za mało danych Można oglądnąć .
Temat przenoszę do Eclipse chce kupić, tam powinien się znaleść |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
gobe [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2007, 09:52
|
|
|
Adaho_krak napisał/a: | jak dla mnie tylko nr 1 wchodzi w grę, przemawia za nim mały przebieg, i myśle że faktyczny (ory kierownica i lewarek) widać że autko nie styrane i równe (jak na foty) |
Tez obstawiam, ze bedzie ciekawy... Umowilem sie wstepnie z wlascicielem na srode Dam znac jak obejrze
Cytat: | Co na to posiadacze Eclipsow? Nie ukrywam, ze kupuje to auto, po to, ze poczuc zylke emocji. Dosc juz spokojnej jazdy 1.3 12v;) Mam nadzieje, ze moje oczekiwania (dobre przyspieszenie, sportowe przelozenia, odpowiednia przyczepnosc) wobec Eclipsow, a w szczegolnosci 1G - nie sa bez pokrycia? Przyznam, ze dopiero zaczalem poszukiwania i nie mialem sie jeszcze okazji zadnym przejechac... |
Odpowiedzi brak? |
|
|
|
 |
ManyMan [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2007, 10:52
|
|
|
To może ja odpowiem. Jesli trafisz na zadbana sztukę to będziesz miał naprawdę miłe wrażenia z jazdy ;]. Ale jak to mówią apetyt rośnie w miarę jedzenia dlatego przerzucam sie na
4g63T ; |
|
|
|
 |
kris1976 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2007, 11:42
|
|
|
nio szkoda Gobe ze nie bylo Cie w sobote kolo barki na spocie, mialbys okazje sie przejechac ktoryms z Eclipsow |
|
|
|
 |
gobe [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2007, 12:26
|
|
|
kris1976 napisał/a: | nio szkoda Gobe ze nie bylo Cie w sobote kolo barki na spocie, mialbys okazje sie przejechac ktoryms z Eclipsow |
Hehe - nie mialem czym przyjechac
PS. Rozmawialem troche z gosciem od tego auta http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2798911 i wyciagnalem od niego, ze lozysko w lewym tylnym kole halasuje. Gdzies kiedys czytalem, ze narpawa tylnych lozysk w g1 to mordega ze wzgledu na konstrukcje piasty i ABS. Ktos mial doswiadczenia w tej kwestii??? |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2007, 13:42
|
|
|
fla bezpieczenstwa Twojego i innych uczestnikow ruchu drogowego powinno sie wymienic cala piaste.... ale decyzna nalezy do Ciebie... |
|
|
|
 |
gobe [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2007, 15:59
|
|
|
Czyli nie mozna wymienic samego lozyska? Ech... Cala piasta to juz sie pewnie robia ladne koszta... |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 18-06-2007, 16:21
|
|
|
gobe napisał/a: | Cala piasta to juz sie pewnie robia ladne koszta... |
około 450 zł w zamienniku ((
gobe napisał/a: | Co na to posiadacze Eclipsow? Nie ukrywam, ze kupuje to auto, po to, ze poczuc zylke emocji. Dosc juz spokojnej jazdy 1.3 12v;) Mam nadzieje, ze moje oczekiwania (dobre przyspieszenie, sportowe przelozenia, odpowiednia przyczepnosc) wobec Eclipsow, a w szczegolnosci 1G - nie sa bez pokrycia? Przyznam, ze dopiero zaczalem poszukiwania i nie mialem sie jeszcze okazji zadnym przejechac...
Odpowiedzi brak? |
.. każdy musi ocenić w/g siebie jakich emocji szuka, jak dla mnie bomba w zupełności wystarcza, ale jak ktoś pojeździ GST, to później GS muli |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
gobe [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2007, 20:54
|
|
|
Cytat: | .. każdy musi ocenić w/g siebie jakich emocji szuka, jak dla mnie bomba w zupełności wystarcza, ale jak ktoś pojeździ GST, to później GS muli |
Hehe, mysle ze po doswiadczeniach z 75konnym Lancerem powinno byc ok
...a co Wy na to http://www.gratka.pl/moto...e99dde68387&s=1 ???
Z tego co udalo mi sie wyciagnac od sprzedajacego odnosnie stanu technicznego - gasnie przy zimnym silniku. Czy ktos mial podobny problem?
Jakis czas temu wymienial skrzynie, bo mu sie posypala, ale to raczej na plus? |
|
|
|
 |
|
|