Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Najgorsze samochody Ameryki
Autor Wiadomość
Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-12-2005, 12:54   Najgorsze samochody Ameryki

Tygodnik Forbes opublikował listę najgorszych sprzedawanych w USA samochodów. W zestawieniu brano pod uwagę bezpieczeństwo (wyniki testów zderzeniowych), awaryjność oraz spadek wartości.

Pierwsze miejsce na tej niechlubnej liście zajął Ford Ranger. Ten pickup w co trzeciej kolizji lub wypadku przewraca się na dach - wynika z badań przeprowadzonych przez jedną z amerykańskich organizacji. Tę samą pozycję z tymi samymi problemami zajęła Mazda serii B - jest to bowiem bliźniaczy samochód dla Rangera.
Na trzecim miejscu znalazł się Mitsubishi Lancer. Samochód ten nie zapewnia wystarczającego bezpieczeństwa podczas zderzenia bocznego. Pasażerowie przednich foteli mają 25 procent szans na znalezienie się w szpitalu po uderzeniu bocznym.

Podobnie sprawa ma się w wypadku zajmującego kolejne miejsce Nissan Sentry.
Piąta lokata przypadła SUV-owi Infiniti QX. Z badań konsumenckich wynika bowiem, że samochód ten należy do najbardziej zawodnych na rynku. Szansa na usterkę jest trzykrotnie większa od przeciętnej! Najbardziej awaryjne są układy elektryczne, hamulce, niska jest również jakość karoserii.

Pozycję niżej znalazł się Chrysler Sebring, który należy do pojazdów najszybciej tracących na wartości. Po pięciu latach można ten samochód kupić za 19 procent jego ceny salonowej.

Sebringowi niewiele ustępuje zajmujący siódme miejsce Ford Freestar. Jeśli zostaliśmy jego właścicielem pięć lat temu, to obecnie możemy próbować go sprzedać za 21 procent ceny nowego.

To samo kryterium zadecydowano o umieszczeniu na liście Jaguara X-Type, Kii Optimy, i Mercurego Monterey, które również po pięciu latach tracą aż 79 procent wartości.

żrodło : http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=696827

majki
[Usunięty]

Wysłany: 19-12-2005, 14:07   

Dokladnie to wlasnie chcialem napisac:
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=696827 - Lancer na III...

To juz chyba lepiej na dach

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 19-12-2005, 14:32   

poza tym - przez 15 lat mitsu nie poprawiło hamulców, które w rankingach dekry pogarszały wyniki od lat...

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 19-12-2005, 17:21   

shovel napisał/a:
poza tym - przez 15 lat mitsu nie poprawiło hamulców, które w rankingach dekry pogarszały wyniki od lat

Miałeś konkretnie odpowiedzieć a nie tylko zrzędzić Panie Marudny :mrgreen:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 19-12-2005, 21:32   

Nie wiem jak to jest z tymi uderzeniami w bok - ale w usa niestety nie montują poduszek bocznych ani kurtyn - pewnie dlatego że tam mało takich wypadków jest - a co do hamulców w Lancerze - to pierwsza rzecz jaka mnie zdziwiła to dość dobre hamulce - co prawda nie mierzyłem drogi hamowania - ale wręcz staje w miejscu - oczywiście nie mam ABS - też go w usa nie ma - mają ESP a nie ma ABS - ciekawe dlaczego ??

Czas może na Space Stara dla żony?

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 19-12-2005, 23:49   

Wyniki, na których się opierali są dostępne tu:
http://www.safercar.gov/Index2.cfm

Na tej stronie jest napisane, że samochód był bez poduszek (Side impact air bags = None):
http://www.safercar.gov/NCAP/Cars/2482.html

No ale jednak np. Ford Focus też nie mial poduszek bocznych ale uzyskał 3 gwazdki (11% do 20% szansy na poważne obrażenia) a nie 2 gwiazdki (21% do 25% szansy na poważne obrażenia)

W Europie Lancery sprzedaje się zarówno z poduchami bocznymi jak i z kurtynami, w cenie samochodu.

No ale tak właśnie można podpaść w Stanach ...ech..w sumie kopanie leżącego, sądząc po ostatnich kłopotach MMC.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 20-12-2005, 06:13   

Z całym szacunkiem dla tego kultowego auta ale Mitsu powinno schować Lancera a dalej robić Carismę. Dla mnie jest to tylko mała pierdziawka, mówię oczywiście o cywilu.

Artii 
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Wysłany: 20-12-2005, 08:42   

Student napisał/a:
Z całym szacunkiem dla tego kultowego auta ale Mitsu powinno schować Lancera a dalej robić Carismę. Dla mnie jest to tylko mała pierdziawka, mówię oczywiście o cywilu.

Pierdziawka ale przynajmniej japonska 8) , bo o carismie chyba tego nie powiesz :lol: .

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 20-12-2005, 10:52   

Ta pierdziawka ma więcej miejsca w środku od klasy średniej typu Vectra B ( licze bagażnika. A silnik jest wystarczający - a jak mi bedzie mało to wstawie Turbo :)

Czas może na Space Stara dla żony?

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2005, 10:58   

Karwoś??? od vectry B??? jeździłem i tym i tym i nie ma takiej opcji żeby w viki było mniej miejsca :P

Artii 
moderator mitsumaniak

Wysłany: 20-12-2005, 10:58   

W lancerze nie musisz nic wstawiac wystarczy evo kupic :lol: .

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 20-12-2005, 11:48   

Z tym miejscem nie do końca masz rację, w Viki jest inna pozycja siedzenia i tyle i deska większa z tyłu tez jest trochę miejsca nie bronię Viki ale dla mnie to tylko Lancer oglądałem nie jeździłem ale nie chciałbym się zamienić z Cari na Lancera nawet jak by miał rakietu.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2005, 11:56   

mi tez juz czas zmienic auto, a poprostu nie ma na co :shock: lancer odpada w przedbiegach, a serwisu i salonu na nic innego nie zamienie.

a hamerykanie w usa mowia: mitsubishi gratulujemy lancera ...................................... evo

Artii 
moderator mitsumaniak

Wysłany: 20-12-2005, 12:23   

arturro napisał/a:
mi tez juz czas zmienic auto, a poprostu nie ma na co :shock: lancer odpada w przedbiegach, a serwisu i salonu na nic innego nie zamienie.

Moze mnie oswiecicie i napiszecie dlaczego carisma jest taka super a lancer do d... ?

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2005, 13:07   

Artii napisał/a:
arturro napisał/a:

Moze mnie oswiecicie i napiszecie dlaczego carisma jest taka super a lancer do d... ?

nie wiem, moze spytaj amerykanow :?:

nikt nie napisal ze lancer jest do dupy a carisma super, mi te auto nie odpowiada chocby na miejsce w srodku i tragiczny wyglad.

Odpowiedz do tematu