Przestroga!!! |
Autor |
Wiadomość |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-06-2007, 22:42 Przestroga!!!
|
|
|
http://www.e-grajewo.pl/w...adek.html#f9467
Znajomi z widzenia.
Współczuje rodzinom.
Może to skłoni do jazdy z rozsądnymi prędkościami. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
|
Wysłany: 19-06-2007, 23:53 Re: Przestroga!!!
|
|
|
Zeby szybko jezdzic trzeba miec nie tylko dobre auto ale i wyobraznie. Mozna jezdzic szybko i bezpiecznie o ile sie mysli - a jak wynika z komunikatu chlopcy nie mysleli.
Brak uprawnien do prowadzenia auta, pasy bezpieczenstwa nie zapiete ... ciekawe co bedzie po badaniu pobranej krwi.
Popieram podsumowanie newsa, rozsadek i bezpieczna predkosc - co wcale nie oznacza, ze nie moze byc duza. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24339 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 20-06-2007, 11:15
|
|
|
selekcja naturalna - jak dobrze, ze nikomu postronnemu nie zrobili krzywdy |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-06-2007, 11:28
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | selekcja naturalna - jak dobrze, ze nikomu postronnemu nie zrobili krzywdy |
Dokładnie, dopoki zabijają samych siebie to kij z nimi...........problem jest jak zabierają ze soba osoby niewinne |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
|
Wysłany: 20-06-2007, 11:36
|
|
|
Dokładnie - można jechać dobrze a nawet wolno - a ktoś taki zza zakrętu wyskoczy i zmiata wszystko co jest przed nim. Ale niestety 3 osoby poszły do piachu przez głupotę. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
dager [Usunięty]
|
Wysłany: 20-06-2007, 11:49
|
|
|
głupota i jeszcze raz głupota , potwierdza się teza ,że dobry samochód to nie wszystko |
|
|
|
 |
Tybek
Mitsumaniak
Auto: Carisma Mirage GDI 1.8 2002
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 22-06-2007, 15:54
|
|
|
Patrząc na stan auta, to nie wiem czy zapięte pasy by coś dały. |
_________________ Carisma Mirage GDI 1.8 2002
 |
|
|
|
 |
DiPi [Usunięty]
|
Wysłany: 22-06-2007, 16:25
|
|
|
Tybek napisał/a: | Patrząc na stan auta, to nie wiem czy zapięte pasy by coś dały. |
dokładnie to samo pomyślałem....a swoją drogą to niezłą musieli mieć prędkość |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 22-06-2007, 18:08
|
|
|
Tragedia, ale na własne życzenie, myślę, że ze 160 było na budziku,a w Polsce jazda powyżej 100km/h, staje się niebezpieczna, stan dróg, drzewa i rowy przy drodze, remonty itd, horror!
Uważajmy na siebie Mitsumaniaki |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 22-06-2007, 22:20
|
|
|
arekp napisał/a: | rozsadek i bezpieczna predkosc - co wcale nie oznacza, ze nie moze byc duza |
Podpisuję się "obiema ręcami".
Poza myśleniem i wyobraźnią, dodam jeszcze jeden, jakże niedoceniany przez większość kierowców element - znajomość możliwości samochodu i jego wyczucie.
arekp napisał/a: | Brak uprawnien do prowadzenia auta |
Prawo jazdy nie jest warunkiem koniecznym, do bycia dobrym kierowcą. A tym bardziej nie jest warunkiem wystarczającym. Ostatnio nawet podawano news - holenderska policja złapała kierowcę, który przez 67 lat jeździł bez prawa jazdy i oczywiście nigdy nie spowodował żadnego wypadku ani stłuczki |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Artoos [Usunięty]
|
Wysłany: 22-06-2007, 23:23
|
|
|
Pracowałem tam parę lat temu (w okolicy) droga śmierci Łomża-Augustów... Pomijając cholernych Kacapów to utkwił mi w głowie przypadek: Honda, cwaniak za kółkiem 150 na blacie, Siena rodzina trzy osobowa... pięć trupów, przykre... Czasem sam lubiałem dynamicznie pojeździć, ale nie na niebezpiecznej zatłoczonej drodze, szczerze powiem Gal mnie z tego wyleczył. Masz gdzieś ścigantów pod maską bulgocze potężne V6, jak chcesz to możesz wyprzedzić 90% pojazdów, tylko po co? Nie lepiej pościgać sie na kartach? |
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
|
Wysłany: 23-06-2007, 13:37
|
|
|
Artoos napisał/a: | Czasem sam lubiałem dynamicznie pojeździć, ale nie na niebezpiecznej zatłoczonej drodze, szczerze powiem Gal mnie z tego wyleczył. |
Mam dokładnie to samo Z pracy nie chcieli ze mna jeździć kiedy śmigałem MSS. Odkąd mam V6-tkę w automacie poznałem przyjemność spokojnej jazdy.
Podobny wypadek niedawno był w mojej okolicy. 20-paro letni młodzieńcy, pedzili golfem, po wyboistej i zdaje sie mokrej nawierzchni.. wypadli z drogi. Straż, aby ich wyciągnąc rozcinała auto. Przeżyli... Winę oczywiście zrzucili na stan drogi (bez komentarza) |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
|
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-07-2007, 12:56
|
|
|
Mnie natomiast nauczyło jazdy zgodnie z przepisami wybulenie 200zł i 10Euro na autostradzie słowackiej, za Bratysławą. W sumie warunki idealne, noc ale dziabneły mnie tajniaki. Może i dobrze bo teraz jeżdżę dużo spokojniej. Nie ma się czym chwalić, chcę tylko napisać że nie ma co się spieszyć. Jazda ze stałą prędkością jest dużo lepsza. |
|
|
|
 |
|