Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C62A 1.5] Schemat ECU !!!
Autor Wiadomość
semiwro
[Usunięty]

Wysłany: 20-06-2007, 13:15   [C62A 1.5] Schemat ECU !!!

Witam wszystkich forumowiczow.

Poszukuje schematu ECU do Mitsubishi Lancer 1.5 12V 1990.

Jesli ktos posiada takowy prosilbym o POMOC !!!

Moj adres email: semiwro@wp.pl

Pozdrawiam i dziekuje za ew. pomoc :P

ps. problem z komputerem jest taki ze nie daje sygnalu do modulu zaplonowego co za tym idzie nie ma iskry na swiecach.

Posiadam dwa kompy wiec starajac sie doprowadzic jeden do pozadku stwierdzilem ze na drugim kompie iskra sie pojawia ale pompa nie podaje paliwa... kondensatory wymienione, wszystki rezystory sprawne, tranzystory ok.. wszystkie sciezki przewodza....

Grrrr.... uwielbiam to auto ale to juz 5 awaria z tego samego powodu.. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez akbi 22-06-2007, 23:51, w całości zmieniany 1 raz  

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-06-2007, 15:57   

Podeślij je do mnie - zrobię jeden sprawny.....

A schematu nie mam, tylko płytkę testową ze wszystkimi elementami w podstawkach.....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Sylwester
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2008, 21:36   

część wszystkim.
Na początek chciałbym się przywitać. Mieszkam w Ostródzie i od roku mam Lancera 1,5 z 92 r.
Potrzebuję porady.
Jakiś czas temu pojawiły mi się problemy z uruchamianiem samochodu. Diagnoza na komputerze: sterownik przepustnicy i czujnik temp. Po wymianie sterownika, nie nastąpiła poprawa, natomiast doszły dodatkowe dwa nowe błędy wyświetlane przez komputer. Oczywiście padł ECU, wylane kondensatory.
Do do rzeczy. Myślę że całkiem niezły mechaniker wraz z kumplem elektronikiem poskładał (nie wiem co dokładnie zrobił, ale kondensatory były uszkodzone) mi to ECU na ile się dało. Obecnie jest taka sytuacja, że samochód pali OK. wydaje się że silnik i cała reszta pracuje dobrze, ale... CE pali się cały czas i mechanik twierdzi, że na komputerze wyskakuje błąd związany z pompą paliwa. Także mam dylemat, czy szukać drugiego komputera i mieć wszystko na cacy, czy przymknąć oko na CE, bo paliwo przecież jest podawane. I czym to może skutkować w przyszłości. Proszę o sensowne podpowiedzi, na ile ECU steruje tą pompą, na ile to jest ważne.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-01-2008, 00:11   

Sylwester napisał/a:
CE pali się cały czas i mechanik twierdzi, że na komputerze wyskakuje błąd związany z pompą paliwa.
Prawie za każdym razem gdy dojdzie do wylania kondensatorów i uszkodzenia jakiejś ścieżki w ECU to właśnie zostaje uszkodzona ścieżka pompy paliwa. Pewnie coś juz tam elektrolit uszkodzil i dlatego pali się CE. Jak długo pojeździsz? Kto to wie.

Odpowiedz do tematu