|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
BUTLA W MSW |
Autor |
Wiadomość |
szfystack [Usunięty]
|
Wysłany: 24-06-2007, 00:31 BUTLA W MSW
|
|
|
Witam ,
Od trzech m-cy jeżdzę MSW 2.0glxi + LPG. Mam butlę 50l na trzecim rzędem siedzeń.
Nie ukrywam, że jest to problematyczne ułożenie...
1) coś włożyć do kufra przy opcji 5 miejscowej to porażka
2) coś włożyć do kufra przy opcji 7 miejscowej ??? jakiego kufra??? torba z laptopem praktycznie nie wchodzi
Czy wszyscy mają taki problem???
Czy jest jakieś lepsze miejsce na butlę?? W nissanie i toyocie miałem tai sprzęt w kole, tutaj jest niestety podwieszana |
|
|
|
 |
inexs_jm [Usunięty]
|
Wysłany: 26-06-2007, 23:16
|
|
|
Witam kolego, ja u siebie mam butle podwieszaną w miejscu koła zapasowego.
Mieści 36 litrów netto, jestem zadowolony z tego rozwiązania, gdyż nie tracę miejsca w kabinie:)
Pozdro,
w razie czego pisz... odpowiem... |
|
|
|
 |
szfystack [Usunięty]
|
Wysłany: 26-06-2007, 23:30
|
|
|
to jest jakaś specjalna butla?
Czy zwykła trioidalna?
ma jakieś specjalne mocowania?
masz może jakieś zdjęcia? |
|
|
|
 |
Jurek [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2007, 07:31
|
|
|
Ja tez mam podwieszoną w miejscu koła zapasowego. Generalnie rozwiązanie dobre, tylko z kolei w dalszą podróż trzeba gdzieś koło zapasowe upchnąć i wtedy, przy 7 osobach, też nie zostaje dużo miejsca.
Drugi minus tego rozwiązania (przynajmniej u mnie), to przy komplecie osób ta butla jest bardzo nisko, łatwo nią o coś zaczepić. A parkowanie tyłem przy krawężniku, to już na bank walnięcie butlą w krawężnik:-) No ale do wszystkiego można się przyzwyczaić. |
|
|
|
 |
inexs_jm [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2007, 22:51
|
|
|
Jest to butla przeznaczona do zewnętrznego montażu, Jurek ma rację jest nisko podwieszona w sumie tak jak koło zapasowe. Fakt faktem można zahaczyć ale jeżeli ktoś jeździ rozważnie i "czuje" swój pojazd to nie ma najmniejszych problemów, jeźdzę nawet po lasach i łąkach i nie ma nawet rysy. Jeżeli chodzi o koło zapasowe to niestety musi byc w bagazniku wiec najlepiej kupic dojazdówkę:) a przy pelnej obsadzie to nie wiem bo majac gaz jeszce nie mialem fulla w kabinie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
szfystack [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2007, 23:45
|
|
|
inexs_jm napisał/a: | Jest to butla przeznaczona do zewnętrznego montażu |
a czym ona sie różni od standardowej trioidalnej???
zaczepami? grubością ścianek???
gdzie macie wizjerki na swoich butlach(te z rezerwą)???normalnie w środku butli? |
|
|
|
 |
Sylwia
Forumowicz
Auto: Chrysler 3,8 v6 LPG- PRINS
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 14 Gru 2006 Posty: 145 Skąd: tychy
|
Wysłany: 28-06-2007, 15:14
|
|
|
Jest to butla przeznaczona do zewnętrznego montażu[/quote]
a czym ona sie różni od standardowej trioidalnej???
zaczepami? grubością ścianek???
gdzie macie wizjerki na swoich butlach(te z rezerwą)???normalnie w środku butli?
są zbiorniki do montażu pod pojazdem, osadza się je w koszach lub na łapach.
wymiary są od :
średnicy:520, 565,580, 600, 630, 650, 720,
wysokość: 145,180, 200, 220, 230, 250, 270, 300.
radze podjechać do gazownika i powie co wejdzie. |
_________________ Sylwia |
|
|
|
 |
|
|