|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CK1A 1.3] Ciśnienie sprężania |
Autor |
Wiadomość |
Djinn [Usunięty]
|
Wysłany: 25-06-2007, 13:13 [CK1A 1.3] Ciśnienie sprężania
|
|
|
Witam,
pierwszy mój post, na pewno nie ostatni.
Chcę (bardzo) kupić pewnego Lancera '96, 4G13.
Jest na gazie (od 3 lat), przebieg ok 260 kkm. Cena jak najbardziej okazyjna, więc się napaliłem
Problem jest taki, że ciśnienie spręznania jest w okolicach 9 (Bar?).
Nie widziałem tego auta osobiście, ale ludzie którym ufam podjechali do mechanika, który to sprawdził. Wg niego może być nawet 9 (na jednym jest ok 8,5).
Norma mówi o 12, więc wg mnie silnik do remontu.
Co Wy o tym sądzicie? Autko zbiera się całkiem dobrze (na gazie), jak na 75 KM to "całkiem dobrze".
Czy zrobić mu próbę olejową i wtedy zadecydować o wymianie pierścieni ??
Czy tylko pierścienie przy takim zużyciu ??
Jaki jest koszt pierścieni i ewentualnej wymiany. Co do wymiany to mam znajowmego mechanika, za przysłowiowe "wspólne piwo" razem moglibyśmy to wymienić. |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 590 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 25-06-2007, 16:22
|
|
|
na Twoim miejscu nie pchałbym się w taka okazję, bo jest WIELCE prawdopodobne że wymiana pierścieni nie pomoże, po prostu cylindry zrobiły się już owalne (choć progu i tak nie wyczujesz). |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
Djinn [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2007, 12:21
|
|
|
A skąd taka pewność ?? Czy już się z tym spotkałeś ??
Jeśli byłaby tylko wymiana pierścieni, nie wiesz jaki to koszt (same pierścienie) ?? |
|
|
|
 |
pierafal
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA V6
Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Maj 2006 Posty: 207 Skąd: Zawiercie
|
Wysłany: 28-06-2007, 08:52
|
|
|
Kolego gdzie masz tego lancera?
Czy to nie jest przypadkiem taki butelkowa zielen w Wieliczce, z szyberdachem elektrycznym? Jesli tak to go ogladalem, tylko wtedy twierdzili ze bezwypadkowy i ma 100kkm przejechane |
_________________ pozdrawiam, Rafał
|
|
 |
Djinn [Usunięty]
|
Wysłany: 28-06-2007, 11:55
|
|
|
Butelkowa zielen tak, ale kupiony w Lubinie, obecnie jest w Jaworze (dolnoslaskie) i czeka na lakiernika |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 28-06-2007, 15:55
|
|
|
Djinn, mozna wiedziec kto go ogladal i kto bedzie lakierowal |
|
|
|
 |
Djinn [Usunięty]
|
Wysłany: 28-06-2007, 22:02
|
|
|
Witam
Ogladali go chłopaki ze stacji u Rojaka, dodatkowo Jarząb z Jarkiem (mechanikiem), no i chyba Kwiatkowski, ale nie jestem pewien. Jestem teraz w Krakowie i moj ojciec wszystko zalatwia.
A co do lakiernika to jest problem, bo ciezko teraz znalezc kogos, kto nie ma rąk zawalonych robotą. Nie wiem czy znasz Darka Krzeminskiego, chcialem go namowic ale jest zbyt zajety :/
Moze znasz kogos ?? |
|
|
|
 |
|
|