Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam po długiej przerwie, dokłanie po stłuczce
Autor Wiadomość
Tomecki
[Usunięty]

Wysłany: 01-07-2007, 12:15   Witam po długiej przerwie, dokłanie po stłuczce

Witam ponownie Szanowni Panowie Mitsumaniaki!

Miałem ostatnio zdrową stłuczkę. Mianowicie wyprzedzałem jakiegoś ciecia a on ni z tego, ni z owego skręcił w polną drogę i .... bum.
Być może szukął frajera na rozpadającą się i zardzewiałą starą omegę.
Po uderzeniu omega się dosłownie rozleciała! Ja natomiast miałem do wymiany:
1. reflektory.
2. grill
3. maskę
4. lewy błotnik
O tyle dobrze, ze omega byłą wysoko zawieszona i nie ucierpiał zdzerzak przedni z halogenami.
Aha no i troszeczkę się pas przedni powyginał, ale na szczęście chłodnice i wszystko wewnątrz koimory było całe. Na wszelaki wybaped pas też wymieniłem.

Mysłę, że jestem zadowolony, z resztą zobaczcie sami:

Wiem, wiem, nie ma się czym chwalić, ale podzielić się chciałem.

Morał z tego taki, że nie ważne, czy to pojazd wolnobieżny, czy Porsche - na kostce brukowej już nie będę wyprzedzał, bo i ABS ##### daje.

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-07-2007, 12:51   

to ja sie w sumie podepne, bo od 2 dni już nie mam BMW ;) mój usmiech i zadowolenie z powrotem rysuje się w czerwonych barwach :D

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 01-07-2007, 18:03   

Tomecki zmien albo lampy, albo atrape i znaczek na niej coby nie bylo skapy, bo chromy na atrapie i ciemne lampy nie wychodzily fabrycznie :D

no i wazne ze nikomu sie nic nie stalo :D
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Tomecki
[Usunięty]

Wysłany: 01-07-2007, 23:16   

Matejko, lampy wziąłem ciemne, ponieważ mi się podobały, co do emblematu myślę, że masz rację.

PS. Jako eksperta pozwolę sobie zapytać Ciebie jak ze spasowaniem. Jakie masz zdanie?

deadly
[Usunięty]

Wysłany: 02-07-2007, 07:26   

troszke masz słabe zdjęcia zeby oceniać spasowanie, ale w carii lampy na dole przy atrapie i na styku ze zderzakiem wystaja, a u Ciebie tego za bardzo nie widze :( może takie fotki są nieczytelne.

pozdro

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 02-07-2007, 14:37   

Tomecki napisał/a:
Jakie masz zdanie?

z tego zdjecia to mozna dojrzec ze masz atrape do wymiany lub ten chrom do pomalowania na czarno, i maske chyba musisz troche jeszcze podregulowac, u siebie jak byla troszku za wysoko to zrobilem w zamku fasolki i opuscilem :) dalej skrecilem regulatory i jest perfekt :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Odpowiedz do tematu