|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
kontrolka SC co ona wskazuje?? Pajero III 2001 |
Autor |
Wiadomość |
linda_l [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2007, 16:47 kontrola trakcji, i co to za kontrolka CS???
|
|
|
jak działa kontrola trakcji w mitsubishi pajero did?? i co to za kontrolka sie świeci CS jak troche porobie bączków, poprostu poszaleje???
[ Dodano: 02-07-2007, 22:53 ]
nikt nie wie? |
|
|
|
 |
linda_l [Usunięty]
|
Wysłany: 08-07-2007, 22:32 kontrolka SC co ona wskazuje?? Pajero III 2001
|
|
|
czasami zapala mi sie kontrolka SC. w instrukcji nic o niej nie pisali, wiec jak ktos by wiedzial co to za kontrolka to prosze o pomoc!!! dzieki i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-07-2007, 09:49
|
|
|
To jest kontrolka systemu bezpieczenstwa sprawdzajacego uklad kierowniczy i trakcyjny(jesli mnie pamiec nie myli). Generalnie informuje o tym czy wszystko jest dobrze. Moze sie chwile po ruszeniu palic bo system sprawdza czy kierownica i reszta elementow jest w odpowiednim polozeniu i nie ma awarii. Powinna zgasnac informujac, ze wszystko jest ok. W przypadku wykrycia usterki kontrolka ta ciaglym swieceniem sygnalizuje problem. Jesli sie czasami zapala to wskazuje, ze sysytem bezpieczenstwa dokonuje samokontroli. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
mark13pl [Usunięty]
|
Wysłany: 11-07-2007, 22:05
|
|
|
Kontrolka SC - lampka ostrzegawcza układu stabilizacji pojazdu. Lampka ostrzegawcza układu stabilizacji pojazdu powinna zapalić się w momencie przekręcenia stacyjki w pozycje "ON" oraz zgasnąć po uruchomieniu silnika. W przypadku gdy lampka ostrzegawcza pali się lub pulsuje podczas jazdy samochodu może świadczyć to o uszkodzeniu systemu. SC - układ stabilizacji zwiększa stabilność pojazdu poprzez dostosowanie mocy silnika w momencie gdy stabilność samochodu pogarsza się.
Przynajmniej tak w mojej instrukcji jest napisane. |
|
|
|
 |
linda_l [Usunięty]
|
Wysłany: 11-07-2007, 23:13
|
|
|
serdecznie wam dziękuje!!! tak coś myślałem że to ma coś wspólnego z trakcją ale nie byłem pewny, dziwne tylko że w instrukcji nic o tym nie napisali. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
|
|