Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
kontrolka SC co ona wskazuje?? Pajero III 2001
Autor Wiadomość
linda_l
[Usunięty]

Wysłany: 30-06-2007, 16:47   kontrola trakcji, i co to za kontrolka CS???

jak działa kontrola trakcji w mitsubishi pajero did?? i co to za kontrolka sie świeci CS jak troche porobie bączków, poprostu poszaleje???

[ Dodano: 02-07-2007, 22:53 ]
nikt nie wie? :doubt:

linda_l
[Usunięty]

Wysłany: 08-07-2007, 22:32   kontrolka SC co ona wskazuje?? Pajero III 2001

czasami zapala mi sie kontrolka SC. w instrukcji nic o niej nie pisali, wiec jak ktos by wiedzial co to za kontrolka to prosze o pomoc!!! dzieki i pozdrawiam.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-07-2007, 09:49   

To jest kontrolka systemu bezpieczenstwa sprawdzajacego uklad kierowniczy i trakcyjny(jesli mnie pamiec nie myli). Generalnie informuje o tym czy wszystko jest dobrze. Moze sie chwile po ruszeniu palic bo system sprawdza czy kierownica i reszta elementow jest w odpowiednim polozeniu i nie ma awarii. Powinna zgasnac informujac, ze wszystko jest ok. W przypadku wykrycia usterki kontrolka ta ciaglym swieceniem sygnalizuje problem. Jesli sie czasami zapala to wskazuje, ze sysytem bezpieczenstwa dokonuje samokontroli.

mark13pl
[Usunięty]

Wysłany: 11-07-2007, 22:05   

Kontrolka SC - lampka ostrzegawcza układu stabilizacji pojazdu. Lampka ostrzegawcza układu stabilizacji pojazdu powinna zapalić się w momencie przekręcenia stacyjki w pozycje "ON" oraz zgasnąć po uruchomieniu silnika. W przypadku gdy lampka ostrzegawcza pali się lub pulsuje podczas jazdy samochodu może świadczyć to o uszkodzeniu systemu. SC - układ stabilizacji zwiększa stabilność pojazdu poprzez dostosowanie mocy silnika w momencie gdy stabilność samochodu pogarsza się.
Przynajmniej tak w mojej instrukcji jest napisane. :)

linda_l
[Usunięty]

Wysłany: 11-07-2007, 23:13   

serdecznie wam dziękuje!!! tak coś myślałem że to ma coś wspólnego z trakcją ale nie byłem pewny, dziwne tylko że w instrukcji nic o tym nie napisali. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz do tematu