|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Tylny napęd Pajero 2002 |
Autor |
Wiadomość |
robkon [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2007, 12:59 Tylny napęd Pajero 2002
|
|
|
Mam pytanie ,czy ktoś doradzi co zrobić z luzami na tylnym napędzie? Przy jeździe na różnych biegach jak się puści nogę z gazu i raptownie doda to coś stuka, tak jak by podnosiło zawieszenie. Mam problemy ze zlokalizowaniem tej usterki . |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 13-07-2007, 08:34
|
|
|
Sprawdz krzyżaki na wale |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
robkon [Usunięty]
|
Wysłany: 13-07-2007, 17:52
|
|
|
Dzięki, ale krzyżaki są OK. Myśle ,że są to gumy amortyzujące na łączniku pomiędzy zwrotnicą , a ramą auta. Chciałbym trafić Kogoś , co spotkał się z tym problemem. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 14-07-2007, 22:41
|
|
|
stawiam na gumy w wahaczach tylnych, tam są tuleje gumowometalowe, one lubią śąść, a nie lata lekko na drodze tył? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
robkon [Usunięty]
|
Wysłany: 15-07-2007, 19:40
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | stawiam na gumy w wahaczach tylnych, tam są tuleje gumowometalowe, one lubią śąść, a nie lata lekko na drodze tył? |
Nie odczuwam żeby tył latał, ale podejrzewam też tuleje gumometalowe, tylko tyle ich tam jest , że ciężko trafić. Kiedyś w BMW miałem ten sam problem i było to na wahaczach tylnich. Teraz podejrzewam taki łącznik ,który stabilizuje wahacz z zwrotnicą do podłużnicy.Tam też są takie tuleje. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-07-2007, 23:08
|
|
|
A ja stawiam na wyrobione gumy mocujące dyfer do budy lub zbyt duży luz miedzyzębny na tylnym dyfrze. |
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-07-2007, 12:27
|
|
|
Mysle, ze przy tego typu usterce przyczyn moze byc wiele i niestety pomoc forumowa moze nie byc skuteczna. Myale, ze bez wizyty w warsztacie sie nie obedzie. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
dominik32 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-07-2007, 17:46
|
|
|
jako kontynuacja pomyslow - moze to mocowanie silnika - poduszki (nie piszesz czemu uwazasz ze to naped) |
|
|
|
 |
|
|