Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kabelki w Colcie CJ0
Autor Wiadomość
IGNS
[Usunięty]

Wysłany: 12-07-2007, 21:28   Kabelki w Colcie CJ0

Mam w swoim miśku głośniki z przodu, które chcę w najbliższej przyszłości wymienić, mam zamiar za jednym zamachem kupić także głośniki na tył. Wszytko co jest w tej chwili jest fabryczne, jednak z tyłu niema głośników. Orientuje się ktoś czy jest chociaż pociągnięte okablowanie na tył, czy przy też ewentualnej wymianie trzeba będzię "pociągnąć kable" ;) ?

Pozdrawiam:
Artur

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 13-07-2007, 11:58   Re: Kabelki w Colcie CJ0

IGNS napisał/a:
Orientuje się ktoś czy jest chociaż pociągnięte okablowanie na tył, czy przy też ewentualnej wymianie trzeba będzię "pociągnąć kable" ;) ?
POwinno być podociągnięte okablowanie, ale jest ono tak marnej jakości, że po prostu nie warto podpinać do niego głośników. A już absolutnie dobrych, drogich. Ze swojej strony sugeruję tak czy inaczej poprowadzić nowe, grubsze przewody. Koszt niewqielki, a poprawa znacząca.

Rado
[Usunięty]

Wysłany: 20-07-2007, 19:00   

ja w swojej sztuce mam kabelki na tyle (w boczkach) ale tez bede je wymienial bo troche lipne sie wydaja

METODA
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2007, 16:03   

jesli chcecie zasilac glosniki z radia polecam kabel min 1,5-2,5mm2 najlepiej z miedzi OFC ale to nei ma wiekszego znaczenia i najwazniejsze jak glosniki sa tylko zasilane z radia polecam odrazu zmienic grubiosc kabli zasilajacych radio w innym wypadku bedzie przygasalo albo trzeszczalo bo w Colcie kable sa bardzo kiepskiej jakosci

IGNS
[Usunięty]

Wysłany: 11-08-2007, 13:03   

Podłączyłem kabelki oryginalne do głośników HERTZ DCX i jestem zadowolony z jakości brzmienia więc chyba mogą być te kabelki ;) . Martwi mnie natomiast teraz inna sprawa. Otóż kiedy nastawiam głośno radio to w lewych drzwiach coś mi strasznie rezonuje (pewnie jakaś sprężynka) przy zamkniętym zamku jest wszystko ok. Najgorsze jest to że zdejmowałem boczek i zupełnie nie wiem czego to wina. Narazie muszę jeździć z drzwiami zamkniętymi na zamek.

leser
[Usunięty]

Wysłany: 11-08-2007, 19:38   

IGNS, a cięgło od zamka ?

HouseM 
Mitsumaniak
Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-08-2007, 23:32   

Jeśli nie planujesz zabudowy o mocy powyżej 1 kW to nie ma potrzeby stosować nawet kabli beztlenowych ... zbędny wydatek. Przy tej odległości radio głośnik i takich mocach wystarczy 0,5 mm^2 zwyklej miedzianej plecionki :)

Odpowiedz do tematu