|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E32A 1.8] Elektryczne szyby |
Autor |
Wiadomość |
P_IceMan [Usunięty]
|
Wysłany: 15-07-2007, 10:13 [E32A 1.8] Elektryczne szyby
|
|
|
Witam wszystkich
Mam mały problem, otóż zachciało mi się elektrycznych szyb w moim galancie
tak też postanowiłem sobie zamontować, no i w tym momencie zaczęły się schody
a mianowicie po założeniu instalacji na dwie przednie szyby nic nie działa czy jest może jakiś
bezpiecznik, który jest odpowiedzialny za elektryczne szyby?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-07-2007, 11:29
|
|
|
:>
to zalezy wszystko jak zamontowales - opowiedz cos wiecej - zrobiles przekladke z gala ktory mial szyby el.? |
|
|
|
 |
P_IceMan [Usunięty]
|
Wysłany: 15-07-2007, 13:08
|
|
|
a więc tak, kupiłem cały zestaw elektrycznych szyb od hatchbacka
ja mam sedana, już przy montażu pierwszego mechanizmu pojawiły się problemy tzn. jedna kostka nie pasowała musiałem więc zatem zrobić przekładkę druga była ok. Więc po przełożeniu i zamontowaniu mechanizmu od strony pasażera z przodu myślałem, że wszystko będzie ok, natomiast okazało się że nie nic oprócz lusterek nie działa więc pomyślałem że muszę jeszcze zamontować od strony kierowcy cały panel, tak też uczyniłem, z kostką był podobny problem i okazało się że też nic nie działa. Po pewnym czasie okazało się że akumulator wysiadł. Być może jest gdzieś zwarcie...kto wie... Zauważyłem odnośnie kostek że jedna jest od centralnego, lusterek i jakiegoś światełka natomiast druga od mechanizmu szyb w tej drugiej nic nie przekładałem ponieważ pasowała nie wiem czy istnieje taka możliwość że kable w mojej instalacji w kostce mogą być inaczej ułożone niż w tej co zakupiłem? nie wiem czy nie trzeba założyć wszystkich mechanizmów do 4 drzwi ale nie wydaje mi się, uważam że powinno działać....
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
waldi-1
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6 rok 98 pb/lpg
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 24 razy Dołączył: 25 Paź 2006 Posty: 1577 Skąd: Chechło City
|
|