|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E33A] Filtr kabinowy |
Autor |
Wiadomość |
Karpiu [Usunięty]
|
Wysłany: 31-07-2007, 21:16 [E33A] Filtr kabinowy
|
|
|
Witam, mam pytanie czy w Galancie E33A 4G63 '91 Glsi 2.0 filtr kabinowy w ogole jest? i jesli tak to gdzie jest umieszczony? I jednoczesnie pytanie jak sie do niego dostać? Probowalem go szukac za schowkiem (idac sladem topica dotyczacego innego modelu) ale niestety nie udalo mi sie go odkrecic :/.
Z góry dzięki za pomoc
Karpiu |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2007, 00:33
|
|
|
jeżeli posiadasz klime to filtr powinnien być tam gdzie piszesz, jeżeli nie to ten model Galanta nie posiada filtra kabinowego. pozdrawiam |
|
|
|
 |
Karpiu [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2007, 11:53
|
|
|
Tak przypuszczalem niestety nie mam klimy a wiec i prozno szukac filtra. Szkoda bo to troche wkurzajace jak smiecie leca z nawiewów . Może ktos wymysli/wymyslil jakis trick zeby uniknac dostania w twarz lisciem z nawiewu? |
|
|
|
 |
ewald [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2007, 22:16
|
|
|
Witam,temat ciekawy i na czasie.Mam takiego samego gala i zrobiłem tak:zdemontowałem schowek pasażera,wraz z poprzeczką-teraz mamy dostęp do do dmuchawy i łącznika który łączy ów dmuchawę z nagrzewnicą.Teraz karkołomne zadanie,demontujemy te dwa elementy i oddzielamy od siebie,po czym myjemy(dużo brudu).Ja kupiłem filtr kabinowy z węglem aktywnym który był przeznaczony do skody oktawii ok.40zł, i umieściłem go wewnątrz łącznika który łączy zespół grzejny od dmuchawy i uszczelniłem silikonem.Dałem przykład,najlepiej udać się z tym łącznikiem do sklepu i dopasować jakiś filtr,ew.dociąć.Należy pamiętać żeby był z węglem aktywnym,bo wtedy drastycznie rośnie jego skuteczność!I na koniec trochę gimnastyki przy montażu,polecam łączone powierzchnie nasmarować warstewką silikonu.Skutek instalacji filtra jest w dużym mieście nieoceniony,polecam wszystkim.Pozdrowienia |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 01:54
|
|
|
Karpiu napisał/a: | Szkoda bo to troche wkurzajace jak smiecie leca z nawiewów |
ten typ tak ma
ewald bardzo ciekawa propozycja ale co jaki czas czyścisz ów filtr od strony z której gromadzą sie śmieci ?? wydaje mi sie że po pewnym czasie narośnie tam tego tyle że nie bedzie wiało wcale |
|
|
|
 |
remkowsky [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 11:06
|
|
|
Derpin napisał/a: | wydaje mi sie że po pewnym czasie narośnie tam tego tyle że nie bedzie wiało wcale |
czyli jak w kazdym aucie, ktore posiada takowy filtr. wybor jest prosty: albo liscie lecace z nawiewow albo co jakis czas wymiana filterka
ja postanowilem nie kombinowac za wiele i zrobilem ramke z drutu, owinalem ponczochą i wstawilem w kanal łaczacy wentylator z nagrzewnica... dziala ze hej!! |
|
|
|
 |
ewald [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 23:31
|
|
|
...gra jest warta świeczki,niezorientowanym dodam że filtry z węglem aktywnym stosuje się w maskach przeciwgazowych,ale do sedna,powierzchnia czynna takowego filtra samochodowego jest olbrzymia i czas pracy to minimum rok. |
|
|
|
 |
|
|