|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jaka instalacja gazowa do Carismy II (99 r) 1,8 GDI Comfort |
Autor |
Wiadomość |
adkostek [Usunięty]
|
Wysłany: 18-07-2007, 19:45 Jaka instalacja gazowa do Carismy II (99 r) 1,8 GDI Comfort
|
|
|
Witam, posiadam Carsimę z 99r z silnikiem 1,8 GDI w automacie, zastanawiam się nad założeniem instalacji gazowej, jednakże pan majster w warsztacie odradzał mi zakładanie do tego silnika.
czy ktoś ma jakieś doświadczenia z instalacją gazową w Carismach z silnikiem GDI?
Jaką instalację należałoby założyć?
za wszelkie info ogromne dzięki
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 18-07-2007, 21:00
|
|
|
Cytat: | Jaką instalację należałoby założyć? |
Najlepiej taką jak mają koledzy montowaną fabrycznie w kilku samochodach sprowadzonych Holandii. Obawiam się, że w naszych warunkach to zadanie raczej niewykonalne - zarówno technicznie, jak i finansowo, że o fachowości speców od GDI twierdzących, że to taki fajny diesel nie wspomnę. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 18-07-2007, 23:46
|
|
|
Chooper napisał:
Cytat: | gregorbu napisał/a:
Chodzi o to, że do GDI rzekomo nie można było instalować gazu
nikt nie mówił, że nie można,
można
tylko najczęściej po tym robi się killim silnika |
Arturro napisał :
Cytat: | dokładnie jak pisze chooper, nikt nigdy nie napisał ze do gdi nie da sie zainstalować gazu, chodzi o to co bedzie potem, za kilkadziesiąt tys km. |
Marcino napisał:
Cytat: | NO a jak ktoś chce to sprzedam mu silnik GDI do testów.... |
Po co Marcino robić nowe testy ? Zobacz na podpis pod moim awatarem ew. tu:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=11591
Moja Cari od początku jeździ na tej instalacji to jest 157 tys i na razie odpukać.
Bartek napisał:
Cytat: | I ciekae jak długo potem jeżdzi na benzynie....bo to jest problem GDi - zagazować można go bez najmniejszego problemu - będzie wąchał gaz jak górskie powietrze.....ale tylko gaz |
Chyba raczej nie Tak jak ogólnie jest zalecane - wyjeżdżam trzy zbiorniki gazu a potem jeden PB. Średnie spalanie po mieście bo w dłuższej trasie jeszcze nie byłem to aktualnie 9,2. Jak był sprowadzony to widniało 8,2 bo z daleka grzał do kraju.
Dużo już na ten temat było już na tym forum i sporo tu: http://www.v40.pl/forum/v...54db7e8b5d3f400
A co do instalki to w Polsce montowanie byłoby szaleństwem bo koszt w granicach 8 tys.co mija sie z celem.Skoro kupiło się brykę za kwotę samochodu bez instalacji gazowej to co... mam ją zdemontować mimo tego, że działa świetnie i dlatego, że niektórzy czy raczej większość twierdzi, że GDI nie może być eksploatowane na gazie ? |
|
|
|
 |
adkostek [Usunięty]
|
Wysłany: 20-07-2007, 15:15
|
|
|
dzięki za info
pozostawię tak jak jest