Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Skrzynia Biegów
Autor Wiadomość
czerwony
[Usunięty]

Wysłany: 19-07-2007, 16:51   Skrzynia Biegów

Witam wszystkich, otóż mam problem, wracając dzisiaj z pracy coś sie stało ze skrzynia, wbijam 1, 2 i auto zatrzymuje sie, 1,2 i wsteczny neichodzi. Wczesniej mialem problemy bo bardzo ciezko wchodzily te bieg, trzeszczalo, a sprzegło też były jkaies problemy. Licze na szybka pomoc! gory dziekuje!
(Mitshubishi Space Wagon)

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 20-07-2007, 09:01   

być może linka Ci się zerwała. Miałem tak u siebie i do domu wracałem ruszając z 3 :mrgreen:
Nowe linki to jakaś chora cena (serwis) była wiec kupiłem używki w Wołominie.

GwiaZdeK
[Usunięty]

Wysłany: 21-07-2007, 10:44   

Albo synchronizator?

wakosc
[Usunięty]

Wysłany: 21-07-2007, 19:32   

Ja tu podejrzewam linkę która steruje luzem. Jest na stałe ustawiony bieg 3 i 4. Jeżeli nie wchodzi ci również 5 to napewno to. Najlepiej jak zmienisz obydwie linki kompletne na nowe lub używane w dobrym stanie. Czasami uda się włożyć wszystkie biegi, ale przy pękniętym drucie stalowym który jest w pancerzu do zmiany biegów to tylko przypadek. Moja propozycja to wymiana linek kompletnych.

szfystack
[Usunięty]

Wysłany: 24-07-2007, 00:37   

DarekCz napisał/a:
wiec kupiłem używki w Wołominie.

gdzie w Wołominie kupiłeś te linki???
mi jedną szlag trafia ( już była lutowana :( )
czy bardzo mocno się trzeba namajstrować, żeby je wyjąć???

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 24-07-2007, 11:07   

wymiana jest dość prosta i nie ma z tym problemu. Linki kupiłem u Jacka tel 606 933 892 on handluje używkami od mitsubishi, nie pamiętam nazwy ulicy gdzie mieszka ale jak zadzwonisz to się dowiesz.

wakosc
[Usunięty]

Wysłany: 24-07-2007, 23:19   

Kupiłeś linki i co zmieniłeś? Napisz jakie efekty.

czerwony
[Usunięty]

Wysłany: 26-07-2007, 16:51   

Silnik włączony, wbijam 1 i w ogóle mi nierusza na każdym biegu, czy przy sprzęgle włączonym czy wyłączonym w ogóle nie rusza.

wakosc
[Usunięty]

Wysłany: 27-07-2007, 23:31   

Kolego Czerwony, czy kupiłeś linki i je zmieniłeś ?.

figo
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2007, 22:09   

linki również można dorobic w zakładzie specjalistycznym,przy placu szembeka w warszawie,koszt to 40-80zł.za zrobienie linki predkościomierza do mojego MSW zapłaciłem 60zł,na allegro wołali nawet 150zł.jedyny kłopot i to dość poważny,że trzeba mieć linke na wzór

szfystack
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2007, 23:15   

jakis dokladnieszy adres moze masz??? moze tel?

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2007, 09:52   

to ja kupiłem za 120 zł obie linki z tym że to już będzie 3 lata temu, ale oryginalne i działają do dziś, a gdzie kupiłem to podałem parę postów wyżej.

szfystack
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2007, 21:59   

tak, ale ty kupiłeś używane, a kolega figo ponoć nabył nowe, nieoryginalne, również w Warszawie

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 02-08-2007, 12:20   

osobiście wole oryginalne używki niż nowe podróbki :D

grzesiek3008
[Usunięty]

Wysłany: 03-08-2007, 19:27   

byc moze sprzeglo jest popsute, docisk z tarcza jest popsuty i dlatego to nie dziala...jezeli to skrzynia to poszly dwa wodziki gorny i dolny.gorny ma dwa zabezpieczenia mozna go szybko wymienic natomiast w dolnym trzeba wyciagac kola zebate,wiec jest troszke pracy. mam nadzieje ze jakos pomoglem.

Odpowiedz do tematu