[1G] jak uzbroic orginalną syrene alarmowa? |
Autor |
Wiadomość |
Takumi [Usunięty]
|
Wysłany: 19-07-2007, 18:57 [1G] jak uzbroic orginalną syrene alarmowa?
|
|
|
Zamieszczam fotki zeby problem był widoczny.Otóz w tej syrenie jest zaslepka z takim samym symbolem co na kluczyku.pod zaslepka znajduje sie otwór ewidentnie na kluczyk.jest tam on/off. mój jest w pozycji off czyli syrena nie bedzie działac.kluczyk którym odpalam auto nie pasuje do otworu tej syreny.Jakies sugestie?czy powinien byc osobny kluczyk do alarmu?Nie wiem ale myślałem ze bedzie pasowało(po tych symbolach)Wiec na razie nie moge sprawdzic systemu alarmowego.czy ktos moze pomóc w tej kwestii??Pozdrawiam [list] http://www.mitsubishi-gra...50_DSC00110.JPG
[img] http://www.mitsubishi-gra...00108.JPG[/img] |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 21-07-2007, 11:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 21-07-2007, 00:10
|
|
|
W syrenie jest przełącznik dla tzw trybu serwisowego. Kluczyk jest INNY niż ten co masz do stacyjki/drzwi. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 21-07-2007, 10:28
|
|
|
HouseM napisał/a: | Kluczyk jest INNY niż ten co masz do stacyjki/drzwi. |
... ewentualnie są zapieczone zapadki w zamku od syreny. Psiknij tam jakimś odrdzewiaczem, może pomoże. Kluczyk powinien być ten sam, to alarm fabryczny. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Takumi [Usunięty]
|
Wysłany: 21-07-2007, 21:19
|
|
|
sprawdze ta mozliwosc co adaho mówił,czyli ze tam trzeba jakims odrdzewiaczem psiknac i kluczyk powinien wejsc.A jak nie to co mówi house m.Ale ewentualnie gdyby miał racje house m to skad taki kluczyk wziąść?jezeli jest inny?... |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 21-07-2007, 23:06
|
|
|
Wyłącznik serwisowy jest po to żeby nikt jak oddajesz auto do mechanika nie majstrował przy alarmie. Aktywowanie/deaktywowanie go tym samym kluczykiem ,który wręczysz mechanikom do tego żeby mogli odpalić auto mijało by się z celem. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 22-07-2007, 01:22
|
|
|
podjedz do jakiegos goscia od alarmow powinen ci dobrac taki klluczyk... bo w startych syrenach te kluczyki byly podobne... pozdr |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22-07-2007, 11:36
|
|
|
GOLDI, Takumi, ma ori syrenkę, tylko serwis. Jeśli WD nie pomoże to taniej wyjdzie kupić nową syrene, jeśli alarm uszkodzony kupić nowy alarm. Reanimacja starego pomoże na chwilkę, a napewno przewyższy kosztu montażu nowego. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Takumi [Usunięty]
|
Wysłany: 22-07-2007, 21:00
|
|
|
dziękuje wszystkim za odpowiedzi.Adaho tam w tej syrenie jest zapadka ale psikanie nic nie pomoze bo profil jest inny niz kluczyka do drzwi.House M miał racje.Nie sprawdzałem jeszcze ale ten alarm podejrzewam ze działa tylko trzeba przekrecic w tej syrenie na pozycje on.czyli musze udac sie do serwisu o przekrecenie na position on?serwis aso mitsubishi?Domo arigato!!(z jap:Bardzo dziekuje:) POZDRAWIAM!!!!!!! |
|
|
|
 |
|