|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E52A 1.8] Mały problem ze skrzynią |
Autor |
Wiadomość |
wamix [Usunięty]
|
Wysłany: 20-07-2007, 07:56 [E52A 1.8] Mały problem ze skrzynią
|
|
|
Witam ,
mam mały problem ze skrzynią - objawy są następujace , w trakcie jazdy wszystko jest
ok , ale w momencie gdy zdejmę nogę z gazu słychać "rechot" z okolic przeniesienia napędu , po wciśnięciu sprzęgła wszystko cichnie. Zależnie od biegu dżwięk jest inny
przy pr.100-120 km/h na piątce praktycznie go już nie słychać
Co ciekawe stało mi się to po wymianie całego zestawu tłumików
około pół roku temu ale już sprawdziłem nigdzie tłumiki nie dotykają i są szczelne,
deko mnie już to denerwuje i postanowiłem wreszcie coś z tym zrobić
Poczytałem trochę tematów na forum
ale tylko bardziej się zdezorientowałem , ale kilka tematów naprowadziło mnie teraz myślę
, że 99% padły łożyska mechanizmu różnicowego
czy te objawy potwierdzają moją diagnozę ?
W jednym z tematów przeczytałem , że koszt takiego łożyska to ok 50 zł
czyli w sumie naprawa nie była by taka droga. |
|
|
|
 |
kraulista [Usunięty]
|
Wysłany: 13-08-2007, 14:18
|
|
|
a sprzęgło sprawdzałes?
u mnie szum przy wycisniętym sprzegle i brak przy wcisniętym skonczył sie wymiana |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24302 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 14-08-2007, 09:21
|
|
|
lozyska roznicowego pracuja czy wcisniesz sprzeglo czy tez nie, wiec one raczej odpadaja |
|
|
|
 |
|
|