Przesunięty przez: Hubeeert 30-05-2007, 00:02 |
[E5x 92-96] Rozmiar głośników |
Autor |
Wiadomość |
nakatomi [Usunięty]
|
Wysłany: 11-04-2007, 15:14 [E5x 92-96] Rozmiar głośników
|
|
|
Witam wszystkich mam pytanie dotyczące Galanta z 95r Hatchback. Pytanie moje dotyczy rozmiaru głośników chciałbym je wymienić ale nie chce bez potrzeby rozbierać samochodu, więc jakbyście mogli podpowiedzieć jakie są rozmiary głośników w tym modelu. Z przodu są jakieś elipsy w pod deską rozdzielczą na wysokości kolan kierowcy i pasażera. Natomiast z tyłu są jakieś zwykłe tylko nie wiem jaki rozmiar. Na co można by było podmienić te głośniki, aby uzyskać w miarę dobry efekt. Radio mam Sony CDX-S2020 4x50W. Za wszelką pomoc z góry dziękuje. |
|
|
|
 |
dreek [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2007, 22:28
|
|
|
jestem zaskoczony że masz z tyłu auta głośniki.z przodu masz o średnicy 10cm i tak naprawde cobyś niezałożył to i tak będa raczej kiepsko grały z powodu braku szczelnej obudowy do tych głośników.Wiele osób proponuje panele w drzwiach ale koszt dorobienia to od 300 zł w góre.pochwal sie jak podejmniesz jakąs decyzje co do zmiany głośników i o efektach tych zmian.pozdr
D |
|
|
|
 |
pawlos
Mitsumaniak Boski wiatr

Auto: EAxW
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 518 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 12-04-2007, 22:58
|
|
|
ja z tyłu wymieniłem na pioneerki owalne 4 drozne jutro zobacze jaki rozmiar i model
co do przednich to jeszcze nie rozbierałem ale tam są jakies malutkie i zeby uzyskac efekt chyba bedzie trzeba wydac troszke wiecej i na magnesach neodymowych wstawic zeby jakosc była no i bas |
|
|
|
 |
Frost
Mitsumaniak Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 1377 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: 14-04-2007, 21:55
|
|
|
Ja u siebie wymieniałem. Z tyłu miałem orginalne przy zakupie, ale w standardzie u mnie były większe owalne otwory zakryte blaszką z mniejszym otworem na okrągły standardowy głośnik-wymnieniłem na owalne 4-ro drożne, do przodu też wstawiłem nowe o średnicy 100mm.Mierzyłem głośnik standardowy sufmiarką - średnica głśnika 10,4cm a obudowy 13,4cm. Jeźeli chodzi o wrażenia słuchowe, to duużo lepsze ale nie ma czego się zaraz super spodziewać po 4-ch głośnikach |
|
|
|
 |
KaczA [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2007, 19:36
|
|
|
Witam ja jestem świeżo po założeniu subwoofera w bagażniku!! kupiłem dużą skrzynie z 30 cm głośnikiem wzmacniaczem i kablami!!kable przeciąhbnołem w jakieś 30 minut bo pięknie sie rozbiera nie jak np w hiundaju sonacie lub w lagunie!! radyjko jvc pieknie zapodaje basiorem!!!:) |
|
|
|
 |
Dominik [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2007, 23:53
|
|
|
a jak wyciagnac tylne glosniki w hatbacku??cos liche w tych galantach audio montowali nie sadzice??? |
|
|
|
 |
KaczA [Usunięty]
|
Wysłany: 18-04-2007, 21:55
|
|
|
Macie głośniki z tyłu??nie!! przecież nie montowali no chyba ze po 95 roku ja nawet widziałem gala z 95 roku co miał seryjne mijece w dzwiach na głosniki tam gdzie jest ta mała kieszonka!! |
|
|
|
 |
madar88 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-04-2007, 18:02
|
|
|
W moim Galu z 95r Hatchback są z tyłu głośniki, tylko aby się do nich dostać to pół auta rozebrać chyba trzeba, mam ten sam problem co Dominik, ale puki co grają to raczej nie będę ich wymieniał. |
|
|
|
 |
t0masz [Usunięty]
|
Wysłany: 14-09-2007, 09:45
|
|
|
I mnie czeka ta robota ale wszytko po kolei. Dam znać jakie są efekty. Narazie mam na zbyciu dwa komplety 10 cm z pod deski i jedne 16 które były z tyłu. Wstępny pomysł to trójdrozne z przodu syczki, sredniotonowe w deskę, i 20 w drzwi. Gedyny kłopot to jak to tam wepchnąć ). |
|
|
|
 |
yossarian75 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2007, 23:09 Audio Galant - istotne rozczarowanie...
|
|
|
Te głośniczki grające w kolana właśnie mogłyby być sekcją średniotonową uzupełnioną wysokotonowymi przy słupkach i basem w drzwiach albo cos koło tego.
Delikatnie mówiąc żenada.
Mam hatchbacka, w tylną półkę włożyłem dość duże, trójdrożne elipsy JBL (z sygnowanej wersji Lincolna Continentala) w starym dobrym wykonaniu (89).
Radio mam bez wyczarów siakiś Pioneer z MP3 4x50 - ustawiam fader na Rear = 7
i gra dość fajnie, tylko marzy mi się wygłuszyć jakoś te plastykowe powierzchnie gładkie w bagu.
Będe wdzięczny za jakieś sugestie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
t0masz [Usunięty]
|
Wysłany: 26-09-2007, 07:55
|
|
|
Ja tez mam 5 drzwiówkę Może jakiś wspulny projekt. Zaczynam od przodu. Ma ktos może jakieś pomysły na głośniki w drzwiach . |
|
|
|
 |
pelson_hk
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer 1.6 GLXi (93
|
Wysłany: 27-09-2007, 22:03
|
|
|
jezeli chodzi o glosniki to sie dzisiaj zalamalem, kupilem dzis radyjko Kenwood'a, zalaczylem je i ..... z przodu tragedia od razu je wylaczylem, natomiast z tylu po przekroczeniu 18 skali w poziomie glosnosci to prrprrr tylko tyle jest !! jak dobrze pojdzie to jutro ide zakupic 2 glosniczki na tyl Sony okolo 100 za komplet a naprawde dobrze daja, pozniej tuba i luzik
zakupilem 2 glosniki po 70W, SONY, znaczna poprawa w jakosci dzwieku!!
aha i mam pytanie czy wy orginalnie macie miejsce w drzwiach na glosniki?? |
_________________ http://pelson-hk.fotosik.pl/
 |
|
|
|
 |
yossarian75 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2007, 20:03 w Galu V z przodu masz tylko
|
|
|
Na lewym kolanie kierowcy i prawym pasażera.
No nie postarali się panowie... |
|
|
|
 |
pies [Usunięty]
|
Wysłany: 29-02-2008, 02:57
|
|
|
Ja tez chce wymienic glosniki z tylnej polki. W sedanie sa tam owalne otwory a firmowe glosniki sa okragle. Czy wejda tam typowe glosniki 3-drozne w rozmiarze 6x9" jak np.
http://www.audiosklep.pl/...-693-p-400.html ? |
|
|
|
 |
pawlos
Mitsumaniak Boski wiatr

Auto: EAxW
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 518 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 29-02-2008, 18:11