|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Gdzie znajduje się centralka od centralnego zamka w galancie |
Autor |
Wiadomość |
Galant_E55A [Usunięty]
|
Wysłany: 13-07-2007, 10:19 Gdzie znajduje się centralka od centralnego zamka w galancie
|
|
|
Witam.Jeśli ktoś ma informacje na temat tego gdzie znajduje się centralka sterująca centralnym zamkiem w galancie 94r byłbym bardzo wdzięczny.
PS.Szukałem po lewej stronie kolumny kierownicy na tej białej tarczy w którą są wpięte różne kostki i tam tego nie ma.Przy zapalniczce pod radiem od strony pasażera też tego nie ma.Zamek jest na 100% fabryczny.Więc gdzie to może być?? Chciałbym to zlokalizować w celu podłączenia alarmu.Pozdrawiam i liczę na pomoc. |
|
|
|
 |
KrzychoP
Mitsumaniak krzychop
Auto: Galant E54A 1995 2.0 V6-24
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Kwi 2007 Posty: 63 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 14-07-2007, 01:06
|
|
|
Witaj,
spróbuj poszukać na stronie http://www.detali.ru/cat/mi/mi.dll
Po wpisaniu VIN-u wybierz grupę 54 - Chassis Electrical, później podgrupę 610 - Relay, Flasher&Sensor. Na drugim diagramie od góry zobaczysz rozmieszczenie części 82516 - Control Unit, Door Lock
Mam nadzieję, że to właśnie to czego szukasz.
Pozdrawiam |
_________________ Taki duży chłopak, a z miśkiem. |
|
|
|
 |
Galant_E55A [Usunięty]
|
Wysłany: 15-07-2007, 12:58
|
|
|
Dziękuje za pomoc.Dopiero dzisiaj przeczytałem tą podpowiedz a wczoraj juz zamontowałem alarm ale podpiołem sie pod przekaźniki które znajdują sie w sterowaniu szyb i drzwi i działa elegancko.Ale jeszcze raz dziekuje bo tam tez widziałem coś takiego ale nie wiedziałem że to sterownik od centralnego
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
konradr [Usunięty]
|
|
|
|
 |
pepik13 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-08-2007, 20:11
|
|
|
Witam
wlaśnie zakupiłem sobie centralke z pilotem i chcę się dopiąć do oryginalnej, ale nie mogę jej znaleźć w moim galu, szukałem wg vin na tej ruskiej stronce i nic. Rozebrałem środek deski gdzie powinna się znajdować i nie zlokalizowałem jej, proszę o pomoc jeśli ktoś wie gdzie dokładnie szukac |
|
|
|
 |
pipi_ja
Forumowicz
Auto: Galant EA 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-08-2007, 20:46
|
|
|
Witam. Zastanawim sie po co Wy szukacie tej centralki. U mnie ona jest właśnie w panelu sterowania szybami. Tylko wcale nie potrzeba sie do niej podłaczać. Central w galancie sterowany jest tradycyjnie 2 minusami. Wystarczy zwykłym wskaźnikiem poszukać 2 przewody w kabinie, które wchodzą w drzwi samochodu. Wskaźnik podpinamy pod masę i kłujemy kabelki, jak trafimy na odpowiedni to zamek sie odezwie(zamkni lub otworzy) reszte chyba wiecie; )
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
pepik13 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-08-2007, 21:31
|
|
|
masz racje dzieki pipi |