Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
[Cari 1.8] Chcialbym KUPIC a sie boje |
Autor |
Wiadomość |
rmX [Usunięty]
|
Wysłany: 27-07-2007, 13:00 [Cari 1.8] Chcialbym KUPIC a sie boje
|
|
|
Witam , jestem na kupnie auta , niedawno znajomy sprowadzil Carisme z niemiec cena to 14 500 , przebieg 120tys, pojemnosc 1,8 rocznik 1998, komplet opon zimowych i tyle wiem . Oto zdjecia ktore dostalem :
http://img341.imageshack....=carismarm1.jpg
http://img442.imageshack....carisma1cr3.jpg
http://img442.imageshack....carisma2vj3.jpg
http://img442.imageshack....=carima4rs9.jpg
http://img442.imageshack....=carism5on9.jpg
http://img442.imageshack....carisma6gh9.jpg
http://img442.imageshack....carisma7vi9.jpg
http://img442.imageshack....carisma8rq0.jpg
jedna strona autka nie jest wogole pokazana niewiem czy sie czegos zlego tam spodziewac ... w sprawie aut jestem kompletnym laikiem nigdy wczesniej sie tym nie interesowalem ale ze niedawno zdalem prawko to zdecydowalem sie na zakup auta myslalem o calkiem innym aucie ale ze taka okazja sie natrafila ze znajomy takie cos sciagnol z niemiec i znalazlem Wasze forum i przeczytalem opinie na temat Carismy to sie przekonalem do tego autka.Chcialem sie dowiedziec co sadzicie o tym aucie , podalem wszystkie informacje jakie wiem na temat tego auta , mysle ze znajomy nie bedize chcial na mnie zarobic i wcisnac jakiegos kitu , na co zwracac uwage przy ogladaniu tego auta?
z gory dzieki za opinie |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 28-07-2007, 16:22, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 27-07-2007, 14:47
|
|
|
Ponieważ jest to GDI to posłuchaj jak pracuje silnik. Jeśli słychać takie cykanie/klekotanie to musisz się liczyć z wymianą popychaczy hydraulicznych - albo sobie odpuścisz, albo starguj cenę o jakieś 1500zł bo tyle ta zabawa będzie kosztowała. To tyle co wiem na razie na temat tych samochodów po dwumiesięcznym użytkowaniu. Poza tym sprawdź to co w każdym innym samochodzie. Częste też są stuki w zawieszeniu w tej wersji więc na to zwróć też uwagę. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 28-07-2007, 13:21
|
|
|
Moomin napisał/a: | Jeśli słychać takie cykanie/klekotanie to musisz się liczyć z wymianą popychaczy hydraulicznych - |
musisz albo nie...jesli chcesz miec problem z glowy (cykania ofcorz) to wymien, ale jesli Ci to nie przeszkadza to nie musisz wymieniac, no chyba ze to cykanie jest ciagle itp (bylo juz o tym w innych tematach). Warto wiedziec ze to cykanie jest to cecha charakterystyczna silniczkow GDI
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-07-2007, 13:25
|
|
|
Robson86 napisał/a: | Moomin napisał/a: | Jeśli słychać takie cykanie/klekotanie to musisz się liczyć z wymianą popychaczy hydraulicznych - |
musisz albo nie...jesli chcesz miec problem z glowy (cykania ofcorz) to wymien, ale jesli Ci to nie przeszkadza to nie musisz wymieniac, no chyba ze to cykanie jest ciagle itp (bylo juz o tym w innych tematach). Warto wiedziec ze to cykanie jest to cecha charakterystyczna silniczkow GDI
Pozdroo |
No miałem na myśli cykanie ciągłe (takie jak u mnie) bo to, że na zimnym może cykać to nawet w instrukcji jest napisane. |
|
|
|
 |
TomyLee4 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-07-2007, 15:53
|
|
|
Sprawdź też oprócz silnika stan zawieszenia, gdyż jak to w japończyku jest ono "wrażliwe" na nierówności. No i oczywiście uzyskaj jak najwięcej informacji o tym aucie skoro to twój koleś tzn. jaki był olej , kiedy wymieniane były filtry, paski itp. O blachy raczej nie powinieneś się martwić. Pozdrawiam i życzę miłej jazdy!!!!! |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
|
|
|
 |
rmX [Usunięty]
|
Wysłany: 28-07-2007, 17:48
|
|
|
dzieki za wszystkie opinie, jesli ktos ma jeszcze jakies podpowiedzi co do tego autka to bardzo mile widziane jest podzielenie sie nia ze mna , sry za złą nazwe tematu ,a jeszzce takie pytanie czy uwazacie ze carisma jest dobra na pierwsze autko? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-07-2007, 22:12
|
|
|
rmX napisał/a: | sry za złą nazwe tematu |
Nie ma za co - na przyszlosc wystarczy czytac
No i powodzenia w zakupie.
CARI jest bardzo dobra na pierwsze auto. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 29-07-2007, 02:00 Re: Chcialbym KUPIC a sie boje
|
|
|
rmX napisał/a: | niedawno znajomy sprowadzil Carisme z niemiec cena to 14 500 |
Czy ten znajomy zajmuje sie sciaganiem aut? Jesli nie to czemu sciagnal, zarejestrowal i sprzedaje?
Ogolnie wyglada ladnie, na tym zdjeciu 'od przodu' widac, ze cos lezy pod autem - patrzec na lampe ogrodowa - i moze to jest powodem braku zdjec z tej strony. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
rmX [Usunięty]
|
Wysłany: 29-07-2007, 12:33 Re: Chcialbym KUPIC a sie boje
|
|
|
arekp napisał/a: |
Czy ten znajomy zajmuje sie sciaganiem aut? Jesli nie to czemu sciagnal, zarejestrowal i sprzedaje?
|
zajmuje sie sciaganiem aut i ich sprzedazą |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 29-07-2007, 12:55 Re: Chcialbym KUPIC a sie boje
|
|
|
rmX napisał/a: | arekp napisał/a: |
|
zajmuje sie sciaganiem aut i ich sprzedazą |
No to rozwiales moje watpliwosci Sprawdz co z tym bokiem ktorego nie ma na zdjeciach, poogladaj lakier na sloncu czy nie ma roznic na poszczegolnych elementach no i pojedz na jakis przeglad - moze nawet do ASO |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 29-07-2007, 18:07
|
|
|
Cytat: | a jeszzce takie pytanie czy uwazacie ze carisma jest dobra na pierwsze autko? |
jasne ze jest ...sprawdz ja dobrze i bierz
jesli nie ma zaniedban ze strony poprzedniego wlasciciela to bedzie Ci dlugo wiernie sluzyla
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
rmX [Usunięty]
|
Wysłany: 29-07-2007, 19:17
|
|
|
dzieki wszystkim za komentarze i pomoc , mysle ze mnie przekonaliscie w przyszlym tygodniu jade ja ogladac i prawdopodobnie brac |
|
|
|
 |
Brikston
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 271 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 01-08-2007, 20:00
|
|
|
rmX napisał/a: | a jeszzce takie pytanie czy uwazacie ze carisma jest dobra na pierwsze autko? |
Moim zdaniem nie bardzo, bo przy wymianie na nastepne autko trudno bedzie Ci znalezc tak samo wygodne i przestronne autko sprawiajace duzo frajdy z jazdy |
_________________ Mitsubishi Carisma 2001 1.8 GDI Avance
 |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 01-08-2007, 20:47
|
|
|
Brikston napisał/a: | rmX napisał/a: | a jeszzce takie pytanie czy uwazacie ze carisma jest dobra na pierwsze autko? |
Moim zdaniem nie bardzo, bo przy wymianie na nastepne autko trudno bedzie Ci znalezc tak samo wygodne i przestronne autko sprawiajace duzo frajdy z jazdy |
To prawda.:) Jeździłem już kilkoma japończykami (co prawda kompaktami), ale Carisma jest zdecydowanie najwygodniejsza i jeździ się nią najprzyjemniej. |
|
|
|
 |
|