Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Stacja diagnostyczna we Wrocławiu
Autor Wiadomość
Umberto
[Usunięty]

Wysłany: 29-07-2007, 14:31   Stacja diagnostyczna we Wrocławiu

Witam,
niedawno zakupiłem szczęśliwie Sigme i chciałbym poprosić MM o namiary i opinie na stacje diagnostyczne dla Mitsu. Chciałbym zrobić po prostu małą diagnostykę mojej sigmy.
Pozdrawiam
Umberto

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-07-2007, 15:42   

Umberto -Jeżeli chodzi Tobie o diagnostykę silnika to tylko w serwisie, tam mają odpowiedni program który wykaże wszystkie usterki. Na zwykłej stacji diagnostycznej tego nie sprawdzisz. :|
Renata
EA5W

tedi58 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
Wysłany: 29-07-2007, 16:29   

wrocław ul:Obrońców Poczty Gdańskiej{krzyki}

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-07-2007, 17:09   

tedi58 napisał/a:
wrocław ul:Obrońców Poczty Gdańskiej{krzyki}

W LDV byłam raz i się sparzyłam więcej się nie spotkam z nimi. Też chciałam jak Umberto sprawdzić silnik. Umówiłam się na 5 dni na przód, przyjeżdżam i okazuje się że nie mają programu, czy płyty do odczytu błędów. Powiedzieli że do 16-tek , ale do V-ki :shock: jeszcze nie. To dla nich nowość. Dlatego zrezygnowałam z ich usług. :-X
Renata
EA5W

Umberto
[Usunięty]

Wysłany: 29-07-2007, 19:43   

Tak, chodzi mi o diagnostykę silnika (wszystko jest na razie OK, niemniej wolałbym wiedzieć, czy coś przypadkiem nie szwankuje). Ja jestem jeszcze zupełnie "zielony" w sprawach mitsu.
W takim razie czy oprócz ul.OPG jest jeszcze inny serwis we wrocku względnie dolnym śląsku??
Dzięki i pzdr
Umberto

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-07-2007, 22:02   

Umberto we wrocku oprócz LDV nie ma. Kiedyś przed nimi był Owczarz taki co dużo wie, a nic nie umie zrobić i dlatego zabrano mu koncesję ASO Mitsubishi.
Ja osobiście jeżdżę aż w opolskie, a dlatego że mają MUTA i co rok na przegląd silnika koszt nie wielki około 70 zł i głowa spokojna.
Renata
EA5W

Umberto
[Usunięty]

Wysłany: 29-07-2007, 22:36   

Podasz namiary?
U.

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-07-2007, 08:01   

Umberto napisał/a:
Podasz namiary?
U.

Zobacz na forum MMC car & Dealer Mitsubishi tam opisałam jako ostatnia.
Renata
EA5W

Radowan 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Sport
Wysłany: 10-05-2010, 18:31   

Jeżeli chodzi o ogólne badanie techniczne pojazdu, to ja po raz kolejny mogę polecić stację ASO Filus w Środzie Śląskiej.
Może nie we Wrocławiu, ale za to badanie naprawdę przeprowadzają dokładnie.
Koszt przeglądu rejestracyjnego to 99pln (nie zmienia się od ponad roku), ale widać, zę ludzie naprawdę przykładają się i wiedzą co oglądać.
Robią to dokładnie.
Mnie dzisiaj zaproszono pod auto, żebym zobaczył na których tulejach mam niewielki luz i co trzeba zaplanować w zakupie.
Potem dostałem to spisane na karteczce.
Do tego miła obsługa i zero kolejek :)
Praktycznie wszystko od ręki. Badanie trwało pół godziny i od oddania kluczyków do ręki diagnosty do odebrania ich widziałem, że o auto się martwią.

Pewnie to reklama jest z mojej strony, ale w sumie oddałem im już 5 aut do diagnostyki i za każdym razem było tak samo skrupulatnie zbadane.

Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2010, 18:15   

Stacje diagnostyczne to jedno a diagnostyka silnika to drugie. Podczas badania spalin może Ci wyjść kiepski wynik - dwutlenek węgla, węglowodory za wysokie etc. Ale nie odpowie Ci na pytanie gdzie i co szwankuje w silniku. Ogólnie diagnostyka silnika to nie tylko spaliny i podłączenie pod kompa ale również sprawdzanie cisnienia silnika, ciśnienia doładowania(jeżeli jest), przepływomierza, wtryskiwaczy itd.

Według mnie dobrym miejscem na takie rzeczy to Jetronik na obrzeżach Wrocławia na ulicy Opolskiej.

Naval 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 95'
Wysłany: 27-02-2017, 17:36   

Cześć,

Odświeżam starego kotleta, ale myślę że informacja przyda się nie tylko mnie.
Potrzebuje namiar na przykładnego diagnostę, który sprawdziłby błędy i ogólnie komputer w moim Lancerze, mam problem znaleźć sam bo dzwoniąc do wrocławskich stacji słyszę tylko że już nie mają oprogramowań do serii z 95 roku.
Mam błąd check engine i SRS , do tego przydałaby się jakaś regulacja bo wiadomo, autko sędziwe lata juz ma :)
Może być na dolnym śląsku

Dzięki za każdą odpowiedź!

Odpowiedz do tematu