|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1g '93] nie odpala jak jest gorący |
Autor |
Wiadomość |
medyn [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 09:56 [1g '93] nie odpala jak jest gorący
|
|
|
Witam tak jak w temacie mam 1g GS '93 r. Jak jest zimny silnik to wszystko ok ale jak sie nagrzeje to nie chce odpalic tak jak by byl slaby akumulator. Co gorsza jak sie nagrzeje to pali sie lampka kontrolka od ABS a jak zmieniam swiatla to radio sie wylacza na chwile. Po dokladniejszych ogledzinach okazalo sie ze tylko 1 wiatrak chlodnicy sie kreci a 2 tylko na sekunde sie zalancza gdy ten pierwszy sie wylaczy. Sprawdzilem błedy ECU i pokazuje mi kod 12 albo 21 nie wiem dokladnie bo ciezko mi na woltomierzy rrozruznic czy sa to 2 duze piki i jeden maly czy na odwrot. Według manuala eclipse moga to byc przepływomierz albo czujnik temperatury chlodzenia silnika?! Co o tym myslicie?! z góry dzieki za pomoc
[ Dodano: 07-08-2007, 12:10 ]
wszystko sie wyjasnilo okazalo sie ze powodem byl zly akumulator dlatego nie odpalal jak silnik pochodzil troche. Pózniej juz wcale nie odpalal. Mylące tylko byl błąd ECU wskazujące na przepływomierz mozliwe ze byl to problem uszkodzobych kondensatorów w kompie, ale przynajmniej przelutowalem juz je na nowe i misiek chodzi jak powinien. Jeszcze tylko jedno wiecie jakie powinno być napięcie na akumulatorze podczas pracy silnika?!Bo jak kupowalem aku to gosciu powiedzial ze powinno byc 14V okolo i jak bedzie innaczej to znaczy ze ładowanie nie dziala. Wie ktoś coś na ten temat?! |
|
|
|
 |
|
|